Yeni Libya Başbakanı Dibeybe Türkiye'ye geliyor

Yeni Libya Başbakanı Dibeybe Türkiye'ye geliyor

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Hammude, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'ye eşlik edecek üst düzey heyette, 5 Başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Muhammed el-Haddad ve diğer hükümet yetkililerinin yer alacağını duyurdu. 

19 BAKAN DA GELİYOR

Dibeybe'ye refakat edecek Libyalı bakanların arasında, Dışişleri, İçişleri, Ekonomi ve Ticaret, Sağlık, Petrol, Yerel Yönetimler, Maliye, Ulaştırma, Planlama, Sanayi ve Maden, Çevre, eğitim bakanları ile iki devlet bakanı yer alacak.

TÜRK ŞİRKETLERİ MASAYA YATIRILACAK

Hammude, ziyaretteki temaslar kapsamında, enerji ve sağlık gibi hizmet sektöründe çeşitli ortak dosyaların yanı sıra, Türk şirketlerinin ülkedeki kriz nedeniyle durdurulan faaliyetlerine devam etmek için tekrar geri dönmesinin ele alınacağını aktardı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN