Yeni nesil binalar şarj istasyonu üzerine yükseliyor

Yeni nesil binalar şarj istasyonu üzerine yükseliyor

Değişen teknolojiler ve yeni hayat anlayışlarına inşaat sektörü de hızla uyum sağlamaya çalışıyor. Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesiyle birlikte yeni yapılan binaların otoparklarına şarj istasyonları da eklenmeye başladı. Sirius Yapı, Çiğli’deki projesi Sirius Loft’ta şarj istasyonları kuran firmalardan oldu.

DENİZHAN ERKOÇ | KARAR

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 600’e yakın elektrikli otomobil 20 bine yakın da hibrit otomobil satışı kayıtlara girerken inşaat sektörü yeni yapılan binalarda bu rakamları dikkate almaya başladı. Teknolojiyi, yeni yaşam anlayışlarını ve ihtiyaçları yakından takip eden inşaat firmaları otoparklara elektrikli şarj istasyonları da ekliyorlar. Sirius Yapı, Çiğli’deki Sirius Loft projesindeki elektrikli şarj istasyonunu öne çıkararak satışlarını yapıyor. Sirius İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü “Projemizde 2 katlı kapalı otopark yaptık. Otoparkımızda elektrikli araçların yaygınlaşacağını düşünerek şarj istasyonu kuruyoruz” dedi. Bahçeli ve penthouse dairelerin satışa sunulduğu Sirius Loft, İzmir Körfezi manzarasına hakim. Tek blok olarak inşa edilen projede 33 konut ve ticari alan yer alıyor. Sirius Loft’un bahçeli dairelerinde müstakil bahçeler yer alıyor.

Onbirinci kattaki penthouse daireler İzmir Körfezi ve şehir manzarasına hâkim 45 metrekarelik terasa sahip. Ayrıca ticari alanların üstünde ve çatıda yer alan 1.000 metrekarelik alan ortak seyir terası olarak tasarlanıyor. Bahçeli ve penthouse dairelerin satış fiyatları 1 milyon 350 bin TL’den başlıyor. Anahtar tesliminin 30 Mayıs 2022 olarak duyurulduğu tarihe kadar sıfır faiz ödeme avantajı ve teslim tarihine kadar kira desteği imkânı sunuluyor. Yüzde 50 peşin teslime kadar sıfır faizle taksit imkanının yanı sıra kişiye özel esnek ödeme olanakları sunuluyor. Projede 2+1, 3+1 daireler ile 1+1, 2+1 ve 3+1 loft daire seçeneklerine yer verildi. 2+1 daireler net 93 metrekare, 3+1 daireler net 138 metrekare, 1+1 loft daireler net 102 metrekare, 2+1 loft daireler net 121 metrekare, 3+1 loft daireler ise 183 ile 208 metrekare arasında değişiyor. Sirius Loft’ta ortak kullanımlı 100 metrekarelik havuz yer alırken, projede dikkat çeken ise otopark sistemi oluyor.

Kapalı otopark sisteminin kurgulandığı projede, elektrikli otomobiller için şarj istasyonları yer alıyor. Bölgede bin 700’den fazla konut inşa ettiklerini kaydeden Barış Öncü, Sirius Loft’taki yenilikleri şöyle özetliyor: “Projemizde 2 katlı kapalı otopark yaptık. Otoparkımızda elektrikli araçların yaygınlaşacağını düşünerek şarj istasyonu kuruyoruz. Merkezi elektrik süpürgesi altyapısı ile yerden ısıtma sistemi uyguluyoruz. Projemizin sosyal olanakları arasında kapalı çocuk oyun alanı, fitness salonu, sauna, hobi alanları, sinema salonu, karaoke salonu, jimnastik salonu, açık havuzumuzun içerisinde kuru dinlenme alanı ile şömine olacak.”

PROJEDEN ‘EV’LENENE DESTEK

Projeden ev alan herkese teslim tarihine kadar kira desteği de sağlanıyor. 2+1 ev alanlar 2.500 TL, 3+1 ev alanlara 3.500 TL, loft daire alanlara ise 4.000 ile 5.000 TL arasında kira desteği sağlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN