Yeni Zelanda'dan Yüzüklerin Efendisi dizisine milyonlarca dolarlık destek

Yeni Zelanda'dan Yüzüklerin Efendisi dizisine milyonlarca dolarlık destek

Yeni Zelanda hükümeti Yüzüklerin Efendisi dizisine ülkelerinde çekilmesi için Amazon Prime platformuna milyonlarca dolarlık hibe desteği ve vergi indirimi uygulayacağını açıkladı

Yeni Zelanda'da hükümet, 'Yüzüklerin Efendisi'nin televizyon dizisi olarak ülkede çekilmesine büyük destek veriyor. Wellington hükümeti, serinin ülkelerinde çekilmesi için Amazon Prime platformuna milyonlarca dolarlık hibe desteği ve vergi indirimi uygulayacağını açıkladı. Hükümet bu şekilde ülke turizmine uzun vadede büyük katkı sağlamayı planlıyor.

Kültür Servisi'nin haberine göre; Amazon, 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin ilk sezonu için yaklaşık 465 milyon dolar harcadı. Bu bağlamda hükümetin firmaya söz konusu prodüksiyon için yaklaşık 116 milyon dolar maddi destek vereceği anlamına geliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Zelanda Ekonomi ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Stuart Nash Amazon ile yapılan anlaşmanın ülkede birçok yerel iş fırsatı doğuracağını belirtti ve “Bu prodüksiyon, ülkemize uluslararası manada tanıtım ve markalaşma fırsatı ağlayacak” dedi.

Auckland’de yapılan ilk sezon çekimlerinde kamera arkası ve önünde yaklaşık 1.200 kişi çalıştı ve bunların içinden yaklaşık 700’ü prodüksiyona dolaylı yoldan hizmet götüren yerel işçilerdi.

HER YIL 3 MİLYON TURİST ZİYARET EDİYOR

İngiliz yazar J.R.R. Tolkien tarafından kaleme alınan 'Yüzüklerin Efendisi' kitabı Hollywood tarafından tarafından 'Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği' filmiyle ilk kez 2001 yılında sinemaya uyarlanmıştı.

Üç seriden oluşan filmin tüm dış çekimleri yapımın yönetmeni Peter Jackson’ın da ülkesi olan Yeni Zelanda’da gerçekleştirildi. Daha sonra 2012’de başlayan 'Hobbit' serisi filmleri ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlandı.

4.9 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda’yı her sene 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN