Yenimahalle’nin kültürü yeni nesile tanıtılacak

Yenimahalle’nin kültürü yeni nesile tanıtılacak

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçeye kültür mirası bırakmak ve Yenimahalle kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla restorasyonu yapılan Yenimahalle Evi açılışa gün sayıyor.

Yenimahallelilere bir kültür mirası bırakmak, eski Yenimahalle’yi gelecek kuşaklara aktarmak için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi, restorasyon çalışmalarında sona gelinen Yenimahalle Evini yakın zamanda ilçe sakinlerinin ziyaretine açacak.

GEÇMİŞİN İZLERİNE YENİMAHALLE EVİ'NDEN BAKILACAK

Yenimahalle kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla restorasyon çalışmalarının aralıksız sürdüğü 150 metrekare alana sahip 3 katlı klasik Yenimahalle Evi’nde, 40 – 50 yıldır Yenimahalle’de yaşamış mahalle sakinlerinin bağışladığı eski dönem eşyalar ve fotoğraflar sergilenecek.

Ayrıca ilçe sakinlerinin eski Yenimahalle’nin izlerini taşıyan eşyaları görme ve tanıma fırsatı bulacağı Yenimahalle Evi’nin bodrum katında ise mahalle sakinlerinin sohbet ederek hoşça vakit geçireceği Yenimahalleliler Lokali konumlandırılacak.

yernimahalle1.jpg

'YENİMAHALLE KÜLTÜRÜ DOSTLUĞA VE ARKADAŞLIĞA DAYANIR'

57 yıldır Yenimahalle’de yaşadığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “11 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğüm Yenimahalle’yi yaşayarak öğrenmiş bir insanım. En güzel yıllarım, arkadaşlıklarım, dostluklarım Yenimahalle’de geçti. Yenimahalle kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara, çocuklarımıza aktarılması amacıyla Yenimahalle Evini ilçeye kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız bu ev sayesinde eski Yenimahalle’yi torunlarına ve çocuklarına tanıtacak. Amacımız Yenimahalle’nin hemşericilik, arkadaşlık ve dostluk temeline dayanan kültür mirasını yeni nesile tanıtmaktır. Restorasyon çalışmalarında son aşamaya geldiğimiz Yenimahalle Evini yakın zamanda ilçe sakinlerinin ziyaretine açacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN