Yenişehir Belediyesi ve Mersingiad'dan işbirliği

Yenişehir Belediyesi ve Mersingiad'dan işbirliği

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (MERSİNGİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İşbirliği ile başarılı ancak ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilere iş insanları tarafından mentörlük sağlanacak. Proje Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve gönüllülerden oluşan Yenişehir Belediyesi Alternatif Yaşam Gönüllüleri Düşler Akademisi tarafından yürütülecek.

Mersin'de engellilere, yaşlılara, gençlere ve dezavantajlı gruplara alternatif bir yaşam sunmayı hedefleyerek kurulan ve alanında uzman gönüllülerden oluşan Yenişehir Belediyesi Alternatif Yaşam Gönüllüleri Düşler Akademisi, başarılı ancak maddi durumları yetersiz üniversite öğrencilerine de el uzatacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve MERSİNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile MERSİNGİAD tarafından belirlenen sektörlerde yetkin iş insanları ile öğrenciler bir araya getirilecek.

ÖĞRECİLERİN İŞ BULMA ŞANSI ARTACAK

Öğrenciler eğitim aldıkları alanlarda deneyim kazanırken istihdam için fırsat yakalayacak. Proje süresince Düşler Akademisi tarafından tespit edilecek olan öğrenciler ile MERSİNGİAD tarafından belirlenecek iş İnsanları belli aralıklarla bir araya gelecek. Deneyim ve bilgi aktarımı üzerine temellendirilen iş birliği ile projede yer alacak üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra iş bulma şansını arttıracak.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ İSTİHDAM İÇİN PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEK

İmzalanan protokol ile hayata geçen proje hakkında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projenin üniversite öğrencilerine eğitim aldıkları alanlarda deneyim ve istihdam açısından bir fırsat olacağını belirtti. Üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak öğrencilere istihdam yaratmak için projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Başkan Özyiğit, Düşler Akademisi’nde yer alan gönüllülere de teşekkür etti.

MERSİNGİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol ise böyle bir girişimden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve gönüllüleri kutladığını belirterek MERSİNGİAD olarak projeye gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN