Biden'dan yeşil karta özgürlük... Trump'ın getirdiği tüm kısıtlamalar kalktı

Biden'dan yeşil karta özgürlük... Trump'ın getirdiği tüm kısıtlamalar kalktı

20 Ocak'ta göreve başlayan, ilk 10 günde Trump yönetiminin izlerini peş peşe çıkardığı kararnameler ile silmeye çalışan yeni başkan Biden, ABD'de yaşama ve çalışma izni sağlayan yeşil karta getirilen tüm kısıtlamaları kaldırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump'ın yeşil karta getirdiği kısıtlamaları kaldırdı.

Biden, yayımladığı bildiride yeşil kart üzerindeki kısıtlamaların ABD'nin çıkarlarına hizmet etmediğini ve ABD ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

Biden yeşil kart üzerindeki kısıtlamaların kaldırıldığını belirterek Trump tarafından getirilen yasakların aile birleşimlerini engellediğini ifade etti.

TRUMP KISITLAMA GETİRDİ

Eski başkan Donald Trump, Kovid-19 salgınının yol açtığı işsizliği gerekçe göstererek 'ABD vatandaşlarını korumak amacıyla' geçen yıl yeşil kart uygulamasını ve yabancı işçilerin ülkeye girişlerini kısıtlamıştı.

20 Ocak'tan başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, görevindeki ilk haftasında imzaladığı 43 resmi kararla tarihe geçmişti.

TERSİNE ÇEVİRDİ

Seçim vaatlerinde "Trump'ın dağıttıklarını toplayacağız" mesajını veren Biden, görevindeki ilk haftasında Trump'ın politikalarını tersine çevirmek ve koronavirüsle mücadele de dahil toplam 43 karara imza atarak 'ülkede son dönemde görevdeki ilk haftasında en çok kararname imzalayan başkan' olmuştu.

Biden'ın imzaladığı kararnameler arasında, Trump döneminin tartışmalı politikalarını tersine çeviren ve Kovid-19'a odaklanan konular yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN