YÖK, Şehir Üniversitesi'ni Marmara Üniversitesi'ne devretti

YÖK, Şehir Üniversitesi'ni Marmara Üniversitesi'ne devretti

Mahkeme kararı beklenmeden arazisine el konulan Şehir Üniversitesi'ne kayyum atandı... YÖK, Şehir Üniversitesi'nin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredildiğini açıkladı.

YÖK'ten yapılan açıklamada "Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyet gösterilecek" ifadesi kullanıldı. YÖK'ün, Şehir Üniversitesi'nin arazisine Yargıtay kararı beklenmeden el konulmasından sonra harekete geçmesi dikkat çekti. 

YÖK'ten yapılan açıklamada, Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 2010-2011 akademik yılında eğitim öğretime başlayan İstanbul Şehir Üniversitesinin son günlerde yaşadığı mali sorunlarla yoğun şekilde gündemde yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, Türkiye Halk Bankası tarafından, İstanbul Şehir Üniversitesinin 2014'ten itibaren kendisine Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından bedelsiz devredilen bir taşınmazı teminat göstererek kredi kullanmaya başladığı; söz konusu taşınmazın devrine ilişkin işlemin iptali için açılan dava sonucunda Danıştay 13'üncü Dairesince "yürütmeyi durdurma" kararı verildiği ve tahsis edilen kredilerin teminatsız kalma riskiyle karşı karşıya kalındığı YÖK'e bildirildi.

Halkbank’ın tüm varlıklarına tedbir koyduğu üniversitenin 237 sayılı parsel idari bir kararla, 11.12.2019 tarihinde Hazine adına sessiz sedasız tescil edildi.

Tapu tescil işlemiyle ilgili Şehir Üniversitesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Hukuken geçersiz olan söz konusu tescil işleminin geri alınması ve tapu kaydının düzeltilmesi gerektiğini; işlemin kanuna aykırı olduğunu bilerek gerçekleştiren kurum ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuracağız" denilmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirirken, Şehir Üniversitesi'nin mal varlıklarına el konulmasının hukuki olmadığını belirtip "Sayın Cumhurbaşkanını yine birileri yanlış bilgilendiriyor" demişti.

Bu konuşmanın ardından YÖK'ün kayyum kararının gelmesi dikkat çekti.

AHMET DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASININ TAMAMI:

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN