YKS sınav ücreti nasıl ödenir? ÖSYM duyurdu: TYT ve AYT sınav ücreti ödeme işlemleri 4 Haziran'a uzatıldı

YKS sınav ücreti nasıl ödenir? ÖSYM duyurdu: TYT ve AYT sınav ücreti ödeme işlemleri 4 Haziran'a uzatıldı

2020 YKS sınav ücreti ödemesi nasıl ve nereye yapılır? TYT AYT sınav ücreti ödemesi uzatıldı mı? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. ÖSYM, YKS'ye kaydını yapan ancak ödeme işlemlerini tamamlamayan adaylara bugün (4 Haziran 2020 Perşembe günü) 09.00-23.59 saatleri arasında başvurularını tamamlama imkanı sunulacağını açıkladı. İşte YKS para ödeme ekranı...

'TYT ve AYT sınav ücreti ödemesi son gün ne zaman?', '2020 YKS ödemesi ne zaman bitiyor?', 'YKS sınav ücreti ödemesi nasıl ve nereye yapılır?' sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Üniversite öğrencisi olmak isteyen milyonlarca aday, üniversite sınavlarına kısa bir süre kala sınav ücretlerini yatırdıkları halde teknik bir aksaklıktan dolayı sınav ücreti ödememiş göründükleri yönünde şikayetlerini ÖSYM'ye bildirmişlerdi. ÖSYM, sadece 15 saat süreyle sorun yaşayan adayların sınav ücretini yatırabileceklerini açıkladı. Detaylar haberimizde...

YKS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENEİR?

YKS başvuruları için yatırılacak ücret işlemleri, 4 Haziran 2020 Perşembe günü 09.00-23.59 saatleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Her bir oturum için 70 TL ödeyecek olan adaylar banka ödemelerini;

* Akbank'ın tüm şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı,
* Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,
* Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,
* Halkbank şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı,
* Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık birimlerinden gerçekleştirebilecek.

YKS SINAV ÜCRETİNİ KREDİ KARTI İLE ÖDEMEK İÇİN TIKLAYIN

Ücretlerini ÖSYM'nin Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden yapmak isteyenler, odeme.osym.gov.tr adresinden işlemlerini tamamlayabilecekler.

YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Temel Yeterlilik Testi (TYT): 70 TL

Alan Yeterlilik Testi (AYT): 70 TL

Yabancı Dil Testi (YDT): 70 TL

ÜCRETİ YATIRDIKTAN SONRA UYARIYA DİKKAT

Banka ödemelerini gerçekleştiren adayların, daha sona Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) giriş yaparak işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını görmeleri, olası bir problemi önlemek açısından önem arz etmektedir. Ücreti yatırdıktan sonra sisteme giren adaylar "Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir" uyarısını görmeli ve mümkünse çıktısını almalıdır.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

3 oturum şeklinde yapılacak olan YKS sınavı;

* YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

* YKS sınavının diğer ayağı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

* YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 28 Haziran 2020 Pazar günü 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

2020 YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YKS ONLINE İNTERNETTEN Mİ YAPILACAK?

Üniversite final sınavlarının online olacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Finallerin nasıl yapılacağı üniversitelere bırakılmıştı. Hazirandaki LGS ve YKS hareketliliğe sebep olacağı için, bizde, finallerin yüz yüze yapılması hareketliliği artırır kaygısı oluştu. Bilim Kurulumuzda bunu değerlendirdik. YÖK kararı aldı. Finaller online yapılacak." ifadelerini kullandı ancak YKS'nin online yapılmasıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

YKS SINAVI KAÇ SAAT? SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ Mİ?

Alınan karar sonrası sınavla ilgili değişiklikler yapıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS sınavının süresinin sadece bu yıla mahsus olmak üzere 30 dakika uzatıldığını açıkladı. Daha önce 135 dakika olan süre 30 dakika uzatılarak 165 dakikaya yükseldi.

YKS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 - 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 günü açıklanacak.

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27-28 Haziran'da yapılacak YKS'nin oturumları için sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Söz konusu sınavlar için belgelerin sınavdan birkaç hafta önce erişime açılması bekleniyor.

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLACAK?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yönelik sadece bu seneye özel olmak üzere, TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldı. Ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN