YKS soru ve cevapları erişime açıldı! 2020 YKS (TYT-AYT-YDT) soru cevap sonuç kağıtları görüntüleme ekranı

YKS soru ve cevapları erişime açıldı! 2020 YKS (TYT-AYT-YDT) soru cevap sonuç kağıtları görüntüleme ekranı

ÖSYM, YKS cevap kağıtlarını erişime açtı! Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının girdiği YKS (TYT-AYT-YDT) sınavları sürpriz bir şekilde ilan edilen günden 1 gün önce açıklandı. Tercih tarihlerini de duyuran ÖSYM, '2020 YKS soru cevap sonuç kağıtları'nı da AİS web sitesinden yayınladı. Dileyen adaylar, sınav kağıtlarını kontrol edebilir. İşte, 'YKS 2020 sonuçları ve cevap kapıtları AİS görüntüleme ekranı'...

'2020 YKS soru cevap sonuçları nasıl görüntülenir?' sorusunun yanıtını ve 'YKS cevap kağıtları görüntüleme ekranı AİS' detaylarını sayfamızda aktardık. YKS sonuçlarını açıklayan ÖSYM, alanlarında hangi adayların birinci olduğunu da kamuoyuyla paylaştı. Bilindiği üzere TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 farklı oturumda yapılan üniversiteye giriş sınavının tarihi 2 kez değiştirilmiş, 27-28 Haziran 2020 günlerinde gerçekleştirilmişti. Detaylar haberimizde...

YKS SORU CEVAP KAĞITLARI GÖRÜNTÜLEME EKRANI

ÖSYM 2020-YKS cevap kağıtları ve aday cevaplarının 10 gün süreyle erişime açıldığını duyurdu. Adaylar cevap kağıtlarına ve aday kağıtlarına ais.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan YKS 1. oturum Temel Yeterlilik (TYT), 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılan YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının cevapları ve soruların doğru cevaplarının 10 gün süreyle erişime açıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve 'Cevap Kâğıdı Görüntüleme' ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır."

2020 YKS SAYISAL VERİLER

YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Üniversiteye giriş sınavı olan 2020 Yükseköğretim Sınavı'nın (YKS) TYT-AYT-YDT sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web adresinden öğrenilebilir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyuruların, adaylara tebliğ hükmünde olduğunu hatırlatalım.

2020 YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, adayların üniversite tercihlerinde yardımcı olacak 'Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ön bilgilendirme amacıyla ÖSYM'nin web sitesinde erişime açıldığını açıkladı.

4 yıllık, 2 yıllık, açıköğretim üniversite bölümleri tercih kılavuzunu, www.osym.gov.tr internet adresinden PDF olarak cihazınıza indirebilirsiniz.

YKS 2020 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

2020 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

TYT, AYT ve YDT puanlarıyla lisans ve önlisans programına yerleşecek üniversite öğrencisi adayları, tercihlerini 6-14 Ağustos 2020 günleri arasında yapabilecek.

4 yıllık, 2 yıllık ve açıköğretim üniversite tercihlerinin ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirileceğini belirtelim.

Adaylar tercihlerini, TC kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemler Sistemi'nden (AİS) bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayabilecek. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamayacak (posta, fax, elektronik posta vb.). ÖSYM merkezine posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak.

YKS'DE (TYT-AYT-YDT) BARAJ PUANI BU YIL KAÇ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı;

* Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 150,
* Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) 170,
* Yabancı Dil Testi'nde (YDT) 170 olarak belirlendi.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, önlisans (2 yıllık) üniversite programlarını tercih edebilecek. Bu adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanlarında 170'i geçemeyen veya AYT-YDT sınavlarına girmeyenlerin, lisans (4 yıllık) üniversite programlarını tercih etme hakları yoktur.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, lisans (4 yıllık) üniversite programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan) olması gerekmektedir.

ÜNİVERSİTELERİN KONTENJAN SAYILARI BELLİ OLDU

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI 2020 NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN