YKS TYT zor muydu kolay mıydı? YKS soru ve cevapları | Mabel Matiz sorusunun cevabı belli oldu

YKS TYT zor muydu kolay mıydı? YKS soru ve cevapları | Mabel Matiz sorusunun cevabı belli oldu

Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, felsefe ve din kültürü sorularından oluşan YKS’nin ilk oturumu olan TYT soru ve cevapları ilgi çekiciydi. Aralarından en dikkat çeken sorulardan olan şarkıcı Mabel Matiz’in sorusunun cevabı ise sosyal medyada gündem oldu. Peki YKS TYT zor muydu kolay mıydı? İşte sınav yorumları…

Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın girdiği 2020 YKS sınav soru ve cevapları, sosyal medyada gündem oldu. Sınavın ardından en çok konuşulan, ‘YKS, (TYT, AYT, YDT) zor muydu kolay mıydı?’ Soruları yeniden gündeme geldi. 27 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan TYT soruları ve cevapları şimdiden araştırılmaya başlandı. Bunlar arasındaki Mabel Matiz sorusu ise sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

TYT ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

Kimi sosyal medya kullanıcıları, yine her dönem olduğu gibi zaman yetersizliğinden şikâyet etse de, koronavirüs salgınından dolayı sınav sürelerinin uzatılması, birçok kişi tarafından olumlu karşılanmıştı. YKS'nin ilk oturumu olan TYT sınavının kolay olmadığını düşünenler kadar; birazcık çalışmayla aslında sınavın zor geçmediğini düşünenler de mevcut.

AYT SINAV SORU VE CEVAP YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

TYT MATEMATİKTEKİ RADYO SORUSUNUN CEVABI İÇİN TIKLAYIN

MABEL MATİZ İÇİN TIKLAYIN

TYT'DE MABEL MATİZ SORUSU

Esas itibarıyla Temel Yeterlilik Testi’nde Mabel Matiz doğrudan konu alınmadı. Yalnızca Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği öğrencilere soruldu. Sınava giren öğrencilerden alınan ilk bilgilere göre; TYT Türkçe testinde “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu.

Soruda geçen ““Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor.

Kısa bir bilgi paragrafı vardı bir soruda şarkılarının tarzını sorduğu diğer soruda "Fırtınadayım'dan" bir söz, “gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” sözünde anlatılmak istenen nedir? şıklara göre doğru bir cevap işaretledik ama senden de anlamını bekleriz Mabel Matiz

Türkçe’de bu yıl paragraf ağırlıklı dil bilgisi sorusu biraz daha azdı.Matematik soruları problem ağırlıklı ancak görsel nitelikli soru sayısı geçen seneye oranla daha az.Matematik soruları aşırı zorlayıcı değildi.İlk gelen duyumlar bu şekilde #yks2020

Mabel matiz dinlemedim diye iki Türkçe sorusu gitti.

Mabel Matiz'in maya adlı albümünün geçmişini ve tarihini de öğrenmiş olduk.

Sınavın zorluğunu soranlar olmuş matematik ortalamaydı, sosyalde bir kaç soru hariç gözüm kapalı yaptım, fen ise standart TYT feniydi.

Mabel Matiz'li soruları gözlerimden kalpler çıka çıka yaptım ve evet maya albümü bir başyapıttır

Sınavda tek bildiğim konu Mabel Matiz'in albümü oldu

Türkçe sorularının felsefe sorusu gibi oluşu yüzünden 45 soru felsefe çözmüşüm gibi hissediyorum

Türkçe Türkçe değil destan mübarek bu kadar paragraf da koyulmaz ya

Ceydalı matematik sorusu yanlış değil mi ya

Türkçe paragraflar çok uzundu yetişmedi.

Sınavın zorluğunu soranlar olmuş matematik ortalamaydı, sosyalde bikaç soru hariç gözüm kapalı yaptım, fen ise standart tyt feniydi.

Matematik geneli kolay, Türkçe hafif zordu

Matematikten sadece mantık sorularını yaptığım için kolay zorluğuna bakamadım ama göz gezdirdiğim kadarıyla kolaydı beklediğimiz kadar zor değildi Türkçe biraz zorladı

Türkçe de Sezen Aksu'ya ve Mabel Matize rastlamak şahane olaydı.

MABEL MATİZ KİMDİR?

31 Ağustos 1985’de doğan Mabel Matiz'in gerçek adı Fatih Karaca'dır. Mersin'in Erdemli ilçesinde ev hanımı bir anne ile şoför bir babanın çocuğu olarak doğan Mabel Matiz, ilkokulu ve liseyi Erdemli'de okuduktan sonra, 2003-2008 yıllarında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde üniversite eğitimini bitirdi. 2011’de Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014 yılında yarıda bırakmıştı.

Küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi olan ünlü şarkıcı, müzik eğitimine üniversite dönemlerinde aldığı gitar ve şan dersleri ile başladı. İlk bestelerini de üniversite dönemlerinde yapan Mabel Matiz, ilk şarkılarını kişisel ev kayıtları biçiminde oluşturmuş, bu şarkıları MySpace sayfası üzerinden anonim olarak yayınlamıştır.

2008 yılından beri kariyerini devam ettiren Mabel Matiz, şarkılarına ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk albümünün hazırlıklarına başladı, bu doğrultuda proje kapsamında Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyo çalışmalarına başladı. "Sahne" ismiyle aynı ilk albümü Mabel Matiz 11 Mayıs 2011 yılında piyasaya çıktı, bu albümden 5 şarkıya klip çekti.

Mabel Matiz'in, bütün aranjmanları Cihan Mürtezaoğlu ve Can Güngör ait olan, Yıldız Tilbe ve Mete Özgencil'in katkılarıyla hazırladığı ikinci albümü "Yaşım Çocuk" 5 Ocak 2013 yılında piyasaya sürüldü.

Albüm; Aşk Yok Olmaktır, Zor Değil, Alaimisema ve Yaşım Çocuk gibi şarkılarıyla oldukça ses getirmiş, birçok ödül almış ve Milliyet Sanat Dergisi okurları tarafından "Yılın Albümü" seçilmiştir.

Mabel Matiz’in, aynı sene yayınlanan Aysel'in albümünde okuduğu Sultan Süleyman cover'ı tüm zamanların başarılı Türkçe cover yorumlarından biri olarak kabul edilmişti.

2013’ün sonunda GQ Türkiye dergisinin Men Of The Year ödüllerinde "Yılın Müzisyeni" ödülüne layık görülen Mabel Matiz, bir sonraki sene Yaşım Çocuk albümünde bulunan "Alaimisema" şarkısı 14 Temmuz 2014 yılında Radio Edit versiyonuyla single olarak tekrardan yayınlanmış, kendi albümleri hâricinde Göksel, Teoman, Özge Fışkın, Ayşegül Aldinç, Ceyl’an Ertem, Burcu Tatlıses, gibi sanatçıların albümlerinde söz yazarı ve besteci olarak da çalışmalarını sürdürmüştür.

13 Şubat 2015’te de Can Güngör prodüktörlüğünde kaydettiği 3. albümü Gök Nerede'yi yayınlayan Mabel Matiz, 20 Haziran 2018 yılında da dördüncü stüdyo albümü olan Maya'yı çıkardı.

MABEL MATİZ SORUSUNUN YORUMLARI ŞÖYLE:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN