YÖK 4 sözleşmeli uzman alacak | İşte başvuru şartları

YÖK 4 sözleşmeli uzman alacak | İşte başvuru şartları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı 4 sözleşmeli uzman alımı yapacağını duyurdu. Devlet Memurları Kanununun 48’nci maddesinde yazılı şartları taşıyanlar başvuruda bulunacak. İşte YÖK 4 sözleşmeli uzman alımı başvuru şartlarına dair bilgiler…

YÖK, Eğitim, Fen-Edebiyat, İngilizce Dili ve Edebiyatı gibi birçok fakülte mezunu, YDS, KPDS, YÖKDİL sınavlarından belli bir puan alan adayların başvuruda bulunacağı 4 sözleşmeli uzman alımı için başvuru şartları belli oldu. KPSS P3 puanı esas alınan ilanda, gerekli koşulları taşıyıp başvuran adaylar, YÖK tarafından sözlü sınava tabii tutulacak.

YÖK SÖZLEŞMELİ UZMAN ALACAK

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi gereğince istihdam edilmek üzere sözleşmeli uzman alınacak. ‘Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 2.maddesinin (c) fıkrası kapsamında alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına dek aday arasından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirilecek. (Bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılma hakkı elde edecek.)

YÖK UZMAN ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinden mezun olarak, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ana bilim dalında yüksek lisans yapanlar, İngilizce’de YDS, KPDS, YÖKDİL ya da eşdeğer sınavlardan en az (C) seviyesinde dil belgesine sahip olan 1 aday, YÖK’te uzman olarak istihdam edilecek.

Üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesi ile Edebiyat Fakültelerinin İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı ya da Eğitim Fakültelerinin İngilizce Öğretmenliği bölümlerinden ya da YÖK tarafından bu bölüme eşdeğerliliği kabul gören bölümlerin birinden mezunu olanlar, İngilizce’de YDS, KPDS, YÖKDİL ya da eşdeğer sınavlardan en az (B) seviyesinde dil belgesine sahip olan 2 aday, YÖK’te uzman olarak istihdam edilecek.

Üniversitelerin ilahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ya da Fen-Edebiyat Fakültelerinden birinden mezun olarak, Arapça’da YDS, KPDS, YÖKDİL ya da eşdeğer sınavlardan en az (B) seviyesinde dil belgesine sahip olan 1 aday, YÖK’te uzman olarak istihdam edilecek.

Öte yandan bu şartların arasında Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak da aranıyor.

ekran-resmi-2020-09-29-02-16-47.png

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER NELER?

Lisans diploması ya da mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında bitirmiş olan adaylar için diploma denklik belgesinin fotokopisi, başvuru formu (imzalı ve fotoğraflı), Yabancı Dil Bilgisi (YDS) düzeyini gösteren belge, 2018 KPSS P3 sonuç belgesi, erkekler için askerlikle ilişiği olmadığını gösteren belge ve özgeçmiş, başvuru sürecinde adaylardan isteniyor.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURULAR NEREYE VE NASIL YAPILIYOR?

Başvurular, YÖK’ün resmî internet sitesi olan http://www.yok.gov.tr adresindeki başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmasının ardından fotoğraf yapıştırmak ve imzalamak üzere yukarıda paylaşılan belgelerle beraber 25 Eylül 2020-09 Ekim 2020 tarihlerinde YÖK (Personel Dairesi Başkanlığı) Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/Ankara adresinde olacak şekilde posta ile gönderilmesi gerekiyor. Postadaki gecikmeler ve diğer nedenlerle bu tarihten sonra başvuruda bulunanlar ile eksik belge ibraz eden adayların başvuruları kabul edilmiyor.

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Başvuruların incelenmesinin ardından geçerli başvuruda bulunanlar, 2018 KPSS P3 (B) grubu puanı esas alınarak gerçekleştirilecek sıralamaya göre en yüksek puandan başlanarak sözlü sınava girme hakkı elde edenlerin, sınav yeri ve tarihi www.yok.gov.tr internet adresinden paylaşılacak. Ayrıca adaylara yazılı bildirim ve tebligat yapılmayacaktır.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Sözlü sınavda başarılı olmak adına 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekiyor. Adaylar, nihai başarı seviyesine göre sıralamaya tabi tutulurken, kontenjan sayısı kadar adayın alınacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN