YÖK: Üniversitelerde eğitim 1 Ekim sonrasında başlayacak

YÖK: Üniversitelerde eğitim 1 Ekim sonrasında başlayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde eğitimin 1 Ekim'den itibaren başlayacağını açıkladı. Açıklamada 'Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecektir' denildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde eğitimin 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacağını açıkladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yaptığı açıklamada, "Üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecektir. Kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını belirterek, "Yüz yüze eğitim 21 Eylül'de kademeli olarak başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN