YÖK, uzaktan eğitim kararı aldı: Üniversiteler açılmayacak

YÖK, uzaktan eğitim kararı aldı: Üniversiteler açılmayacak

YÖK Başkanı Saraç "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik" açıklaması yaptı. Saraç, YKS'nın 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

YÖK Başkanı Saraç "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik" açıklaması yaptı. Saraç, YKS'nın 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

Saraç'ın açıklamaları şöyle:

"*Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik

*Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.

*YKS sorularının kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek.

*YKS sınavına girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.

*(Üniversitelerde uzaktan eğitim) Bu, eğitim öğretimin tüm düzeyleri için geçerli. Lisans, ön lisans ve lisans üstü için geçerli. Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz."

ÖSYM'DEN YSK AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter'dan 20-21 Haziran'da yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 25-26 Temmuz'a ertelenen 2020-YKS'ye ilişkin paylaşımda bulundu.

"ADAYLARIMIZ RAHAT OLSUN"

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) 25 Temmuz'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 26 Temmuz'da yapılacağını bildiren Aygün, "Adaylarımız rahat olsun. Oluşabilecek her duruma karşı, tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan YKS tarihlerinin ertelenmesiyle değişen güncel ÖSYM sınav takviminin kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 59'a, toplam vaka sayısının ise 2 bin 433'e yükseldiğini açıklamıştı.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin son bilgileri vermişti. Son 24 saatte 5 bin 35 test yapıldığını ve 561 yeni tanı konduğunu belirten Bakan Koca, 15 hastanın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

"SAYILAR, KAYIP ACISINI, ENDİŞEYİ İFADE EDEMEZ"

Koca, şu ifadeleri kullamıştı: "Son 24 saatte 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. Sayılar, kayıp acısını, endişeyi ifade edemez. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar."

Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması yapmış, 26 Covid-19 hastasının iyileştiğini, 60 yaş üstü iki hastanınsa taburcu edildiğini duyurmuştu.

"BAŞKASININ HAYATINI BİZİM HAYATIMIZ KADAR DEĞERLİ"

Bu süreçte herkesin tek tek dikkatine ihtiyaç olduğunu belirten Koca "Koronavirüs salgınında ölüm oranı düşük ancak hiç ummadığımız kadar ölüme yol açabiliriz. Başkasının hayatının bizim hayatımız kadar değerli olduğunu unutmamalıyız" demişti.

"Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır" ifadelerini kullanan Bakan Koca "Uygulamayı okul tatili olarak görmeyin, çocuklarınızın da böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasınlar. Verilen ara uzatılacak" ifadelerini kullanmıştı.

'SİGARA TAHRİBATININ ORTAYA ÇIKMASI AN MESELESİ"

Koca, sigaranın yarattığı tahribatın Covid-19'da ortaya çıkmasının an meselesi olabileceğini belirterek, "Eğer farkında olmadığınız bir hastalık varsa virüs onu ortaya çıkaracak ve virüs hiç olmadığı kadar tehlikeli olacak" bilgisini paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN