YÖKDİL sınavı kaç saat sürecek, ne zaman bitecek? İşte ÖSYM'nin duyurusu

YÖKDİL sınavı kaç saat sürecek, ne zaman bitecek? İşte ÖSYM'nin duyurusu

2021 YÖKDİL/1 sınavı 28 Mart 2021 Pazar günü saat 10.15'te başladı ve 13.15'te sona erecek. ÖSYM, yabancı dil alanında akademik anlamda belgelendirme imkanı sağlayacak olan YÖKDİL/2 sınav tarihini de açıkladı. İşte detaylar...

YÖKDİL saat kaçta, kaç dakika sürecek, merak konusu oldu. Bugün gerçekleşen Yabancı Dil Sınavı'na (YÖKDİL/1) katılan adaylara sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları yöneltiliyor. Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi 80 soru için adaylara 180 dakika verildi.

YÖKDİL/1 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/1) yılda iki kez yapılıyor. 2021 yılının ilk YÖKDİL sınavı 28 Mart 2021 Pazar günü saat 10.15'te başladı. 180 dakika süren sınav saat 13.15'te tamamlanacak.

YÖKDİL/2 sınavı ise 29 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak. 

YÖKDİL GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi için ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinde giriş yaparak TC kimlik numaraları ve aday şifreleri yazmaları gerekiyor. Açılan sayfadan sınav giriş belgesi indirebilirsiniz.

YÖKDİL'DE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. YÖKDİL'de yanlış doğruyu götürmüyor.

GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

aw107898-03.jpg

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle 'geçersiz' sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacak.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenleniyordu. Fakat 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor.

Sınav, yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanıyor.

YÖKDİL, sonbahar döneminde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, ilkbahar döneminde ise Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere yılda iki kez yapılıyor.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ 2021

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN