Sorgun Halk Eğitim Merkezinde Bez Çanta üretimi başladı

Sorgun Halk Eğitim Merkezinde Bez Çanta üretimi başladı

Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan El Sanatları ve Dikiş Nakış Kursu bünyesinde bez çanta yapılmaya başlandı

Naylon poşet kullanımının en aza indirilmesi ve hiç kullanılmaması için Sorgun Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa 15 kursiyerin katıldığını söyleyen Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci “ Kursa katılan kadınlara ilk gün malzemeler ve örnek bez çantaların tasarımı hakkında bilgiler verildi. Daha sonra üretim aşamasına geçildi. Şuanda açtığımız kursumuza 15 kursiyerimiz katılıyor. Günlük 6 saat, haftalık 30 saat kursumuz devam ediyor. Günlük ortalama 50 adet bez çanta yapıyoruz. Eğer talep olduğu takdirde marketlerimize de bu tür bez çanta imalatı yapmayı hedefliyoruz”dedi.

YOZGAT/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN