Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye'ye yine tehdit

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye'ye yine tehdit

Türkiye ile yaşanan krizin diyalog yolu ile çözülebileceğini söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara'nın son NAVTEX ilanın ardından yine tehdit diline başvurdu: Ya çekilirler, ya ad sonuçlarına katlanırlar... Miçotakis, Türkiye ile üst düzey görüşmeler yaptıklarını da söyledi.

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimde tansiyonu bir yükseliyor bir düşüyor.

Türkiye’nin diyalog çağrısına rağmen Atina yine tehdit diline başvurdu.

Gerilimde NATO’nun arabulucu olma rolünü boşa çıkaran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Oruç Reis gemisinin Antalya kıyılarına dönmesiyle açıklamalarının tonunu düşürmüştü.

Miçotakis, “Oruç Reis’in geri dönmesi pozitif bir ilk adım. Umarım bunun devamı gelir. Biz Türkiye ile provokasyonun olmadığı bir atmosferde görüşmek istiyoruz. İki ülke arasındaki problemlerin tek çözümü diyalog olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İKİ SEÇENEKLERİ VAR

Ancak Türkiye’nin Yavuz gemisiyle ilgili ilan ettiği son NAVTEX, Miçotakis’in tutumunu yine değiştirdi. Türkiye’yi uyarı adı altında adeta tehdit eden Başbakan Miçotakis, “Türkiye’nin önünde iki seçenek var. Ya Avrupa’yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar” dedi.

ÜST DÜZEY GÖRÜŞÜYORUZ

Miçotakis Çarşamba akşamı katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada "Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile görüşmedik ancak danışmanlarımız temas halindeler. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum… Eğer süreç böyle devam ederse, istikşafi görüşmelerin çok ama çok yakında başlatılmasına açığım" diye konuştu.

Dün Lefkoşa’da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'i ağırlayan GKRY lideri Nikos Anastasiadis, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Türkiye, Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarına devam ediyor. Ne yazık ki Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX, Yavuz gemisinin yasa dışı sondaj faaliyetlerini uzattı. Kıbrıs her zaman diyaloğa hazırdır ancak tehdit altında değil” diye konuştu.

RUM YÖNETİMİNDEN YAPTIRIM ÇAĞRISI

Rum yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis de, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de "hukuka aykırı" hidrokarbon arama çalışmalarına son vermesini sağlamak için Avrupa Birliği'nin (AB) daha sert yaptırımlar uygulaması gerektiğini söyledi.

Birliğin, 20 Belaruslu yetkiliye seçimlere hile karıştırmak ve şiddet iddiaları nedeniyle yaptırım uygulama konusundaki fikir birliğine dikkat çeken Güney Kıbrıs lideri, Türkiye'ye yönelik tutumda da "çifte standart uygulanmamalı" ifadelerini kullandı.

Anastasiades, başkent Lefkoşa'da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine değindi.

Daha önceki açıklamasında Ankara'nın "saldırgan tutumundan" dolayı Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin kırılgan ve kaygı verici olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, bu görüşmede de endişesini tekrar yineleyerek, Birliğin, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN