Yunanistan Doğu Akdeniz'e savaş gemileri gönderdi

Yunanistan Doğu Akdeniz'e savaş gemileri gönderdi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin ardından Yunanistan bölgeye savaş gemileri gönderdi. Gemilerin hazırlık seviyelerinin de 'yüksek' olduğu belirtildi.

Fransız haber ajansı AFP, Yunanistan donanmasından bir kaynağa dayandırdığı haberinde, ordunun Güney ve Güney Doğu Ege bölgelerine savaş gemilerini gönderdiğini yazdı.

AFP'ye konuşan kaynak "Donanmayı dünden beri bölgeye sevk ediyoruz" dedi fakat daha fazla detay vermeyi reddetti. Ajansa göre gemilerin "hazırlık seviyesi yüksek".

TÜRKİYE NAVTEX YAYINLAMIŞTI

Türkiye 21 Temmuz'dan itibaren Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerine dair bir Denizcilere Duyuru (NAVTEX) yayınlamıştı.

Yunanistan ise bu araştırmanın yapılacağı bölgenin kendi kıta sahanlığında kaldığını savunuyordu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bugünkü açıklamasında Yunanistan'ın suçlamalarını reddetmişti.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN