Yunanistan, Türkiye-Libya mutabakat muhtırasına karşı NATO’dan destek isteyecek

Yunanistan, Türkiye-Libya mutabakat muhtırasına karşı NATO’dan destek isteyecek

Yunanistan Başbakanı, Türkiye ile Libya arasında 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın imzalanmasına karşı NATO'dan destek isteyeceğini açıkladı.

Yunanistan, bu hafta Londra’da düzenlenecek NATO zirvesinde, Türkiye ile Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan mutabakat muhtırasına karşı ittifaktan destek isteyecek.

Yeni Demokrasi Partisi kongresinde konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, mutabakat muhtırasına karşı NATO’dan destek isteyeceklerini belirtti.

Miçotakis, “Üyelerinden birinin açık bir şekilde uluslararası hukuku çiğnediğinde ve başka bir üyeye zarar vermeyi amaçladığında, İttifak kayıtsız kalamaz” dedi.

GEÇEN HAFTA İMZALANMIŞTI

Geçen hafta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya gelmişti.

Görüşmede, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında, "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalandı.

Söz konusu mutabakat Mısır, Kıbrıs ve Yunanistan’ın tepkisine yol açmıştı. Bunun ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Atina Büyükelçisini bakanlığa çağırmıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Pazar günü konuyu görüşmek üzere Mısırlı meslektaşı Kahire'deki Sameh Choukry araya gelmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN