Yunanistan ve Mısır, münhasır ekonomik bölge anlaşmasını görüştü

Yunanistan ve Mısır, münhasır ekonomik bölge anlaşmasını görüştü

Ankara'nın Doğu Akdeniz'deki hamlelerinden haratsız olan Yunanistan ve Mısır'ın Dışişleri Bakanları iki ülke arasında Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmaya benzer, münhasır ekonomik bölge anlaşmasını ele aldı.

Resmi ziyaret kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile bir araya geldi.

Ziyaretin ardından Yunanistan’a dönüşü sırasında yaptığı açıklamada Dendias, “Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in sıcak selamlarını ilettiğim Mısır Cumhurbaşkanı el Sisi tarafından kabul edilme onuruna sahip oldu. Ona ayrıca ülkemizin Mısır ile olan dostluk ve işbirliği bağlarını güçlendirme kararlılığını da aktardım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra mevkidaşı Şükrü ile görüştüğünü aktaran Dendias, “Bölgesel konuları, Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri, Libya’yı ve Türkiye’nin hamlelerini konuştuk. Nihayetinde bugün Yunanistan ve Mısır arasında, ekonomik bölgeler üzerinde bir anlaşma yapılması konusundaki görüşmelerimize yeniden başladık” dedi.

TÜRKİYE 2019'DA LİBYA İLE İMZALAMIŞTI

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım 2019'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasını" imzalamıştı.

Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma bölgenin ''enerjisini'' artıracak

İstanbul’da iki ülkenin dışişleri bakanları tarafından imzalanan anlaşma, Güney Kıbrıs Rum yönetimi (GKRY) ve Yunanistan ikilisinin İsrail, Lübnan, Mısır, Ürdün gibi bölge ülkeleriyle üçlü iş birliği mekanizmaları kurma yoluyla veya "Doğu Akdeniz Gaz Forumu" gibi oluşumlarla Türkiye'yi Akdeniz'de dışlama ve yalnız bırakma politikalarına da hukuki ve siyasi açıdan güçlü bir yanıt niteliği taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN