Yürekler yine yandı... Şehit aileleri bu bayram da evlatlarına koştu

Yürekler yine yandı... Şehit aileleri bu bayram da evlatlarına koştu

Türkiye'nin dört bir yanında şehit aileleri, koronavirüs (corona virüs) salgınının gölgesinde geçen Ramazan Bayramı'nda da evlatlarının yanına koştu. Şehitliklere sabah saatlerinden itibaren koşan aileler, bayraklarla donatılan mezar taşlarını gözyaşı dökerek yıkadı, kabirleri başında Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Bazı vatandaşlar da şehit mezarlarına bakım yaparak çiçek bıraktı.

Şehit aileleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cebeci Askeri Şehitliği, Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği ve Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti.

Şehitliklere sabah saatlerinden itibaren gelen aileler, bayraklarla donatılan mezar taşlarını gözyaşı dökerek yıkadı, kabirleri başında Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

İMAMLAR DUA OKUDU

Bazı vatandaşlar da şehit mezarlarına bakım yaparak, çiçek bıraktı.

Ankara Müftülüğü imamları da Cebeci Askeri Şehitliği'nde ve Gültepe Polis Şehitliği'nde Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE DUYGUSAL ANLAR

Edirnekapı Şehitliği'nde de duygusal anlar yaşandı.

Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından mezarlık ziyareti için muaf tutulan şehit yakınları, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti.

Kabir ziyaretinde bulunan aileler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

KARS VE AĞRI'DA DA ŞEHİTLER UNUTULMADI

Kars'ta koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından mezarlık ziyareti için muaf tutulan şehit yakınları, Şehitlik Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Ağrı'nın Hamur ilçesinde yaşayan Azize Günay da 16 Eylül 2003'te Siirt'in Baykan ilçesinde şehit olan polis memuru oğlu Yıldırım Günay'ın mezarına ziyaret bulundu.

KÜÇÜK MİNA, ŞEHİT BABASINA ŞEKER VERDİ

Konya'da şehit aileleri, Ramazan Bayramı'nın ilk günü şehitliklere ziyarette bulundu.

Ailesiyle şehitliğe gelerek babasını ziyaret eden 2,5 yaşındaki Mina Dinçer de görenleri duygulandırdı.

Geçen yıl şehit olan babası Topçu Teğmen Fikret Dinçer'in kabrinin başına gelen küçük Mina, babasının mezar taşında bulunan fotoğrafına dokunarak şeker uzattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN