Yüzdeki benler nasıl geçer? Yüzdeki benler nasıl yok edilir?

Yüzdeki benler nasıl geçer? Yüzdeki benler nasıl yok edilir?

Yüzdeki benler çoğu kişinin canını sıkan bir durumdur. Yüzdeki benler çok ciddi bir sağlık sorunu değildir ancak bazen estetik açıdan kişileri rahatsız eder. Cerrahi müdahaleye gerek duymadan bu benlerden kurtulabilirsiniz. İşte uygulamanız gerekenler…

Benler, hemen hemen her insanın cildinde vardır. Yüzdeki benlerden kurtulmak isteyenler genellikle cerrahi müdahaleye başvurur. Yüzdeki benleri yok etmek için yapmanız gereken doğal yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

 NASIL GEÇER?

 Bal: Cilt kusurlarını gideren bal, yüzdeki benlere iyi gelmektedir.

 Tuz: Tuzu bir miktar hint yağı ile karıştırarak benlerinize uygulayabilirsiniz. Böylece benleriniz kuruyacak ve kaybolacaktır.

 Sarımsak ve muz kabuğu: Birkaç diş sarımsağı ezip muz kabuğu ile karıştırın ve günde 3 kez cildinize uygulayın.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

 Hint yağı ve karbonat: Bir miktar hint yağı ile karbonatı karıştırın ve benlerinize uygulayın.

 Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağının benli deriyi yumuşattığı bilinmektedir. Çay ağacı yağını kullanırken dikkat etmeniz gereken bu yağın çok keskin olması nedeniyle zeytinyağı ya da başka yağlarla seyrelterek kullanmanız gerektiğidir.

 Elma sirkesi: Ciltteki benlerden kurtulmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Bir pamuk üzerine elma sirkesi damlatın ve benli bölgeye koyup 1 saat boyunca pamuğun orda kalmasını sağlayın.

19-12/30/1442414150502.jpg

 Greyfurt: Greyfurt suyu ben tedavisinde oldukça etkilidir. Yüzünüzdeki benli bölgeye greyfurt suyu uygulayarak benlerinizden kurtulabilirsiniz.

 İncir: İnciri benli bölgeye uygulayarak masaj yapın. İncir benlerinizi yok edecektir.

 Karahindiba kökü: Yüzdeki benler için karahindiba kökükullanabilirsiniz. Karahindiba kökünü yoğurda karıştırın ve benli bölgeye uygulayın. Günde 3 kez yapacağınız bu uygulama ile benlerinizden kurtulabilirsiniz.

 Kişniş: Benli bölgeye kişniş ile masaj yaparak benlerinizden kurtulabilirsiniz.

 Keten tohumu: Keten tohumunu ezin ve keten yağı ile karıştırın. Bu karışımın içerisine bir miktar bal ilave edin ve benli bölgeyeuygulayın. Böylece benlerinizden kurtulacaksınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN