Zabıta, fiyat artışlarını engellemek için denetimleri artırdı

Zabıta, fiyat artışlarını engellemek için denetimleri artırdı

Kartal Zabıta Müdürlüğü, normalleşme süreciyle açılan kafe ve restoranları denetlemek için harekete geçti. Masalar arası mesafe ve iş yerinin yüzde 50 kapasite ile çalışması gibi kurallara uyulup uyulmadığını kontrol eden zabıta müdürlüğü, usulsüz fiyat artışlarının da önüne geçmeyi hedefliyor.

1 Mart'tan itibaren başlayan normalleşme süreciyle birlikte, kafe ve restoranlar yeniden açıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında HES kodu sorgulama, masalar arası 1.5 metrelik mesafe, iş yerinin genelge doğrultusunda yüzde 50 kapasite ile çalışması, 07:00-19.00 arası müşteri kabulü gibi konularda Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırdı.

DETAYLI DENETİMLERLE FİYAT ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Denetim ve bilgilendirme çalışması sırasında usulsüz fiyat artışlarını engellemek için iş yerleri kapsamlı kontrollerden geçiriliyor. Turuncu renk ile yüksek risk kategorisinde bulunan İstanbul'da; kafe, restoran ve benzer işletmelerin açılması ile ilçedeki denetimlerini artıran belediye, süreci kontrollü bir şekilde yöneterek virüsün yayılmasını önlemek amacı ile detaylı teftişlerin yanı sıra; ilgili işyerlerine yönelik bilgilendirmede de bulunuyor.

Zabıta, fiyat artışlarını engellemek için denetimleri artırdı

DENETİMLER SIRASINDA KURALLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Bakkal, fırın ve market teftişlerine kafe ve restoranları da ekleyen ekipler, bir yandan hijyen denetimlerini gerçekleştirirken bir yandan da iş yerlerinin fiyat politikalarını kontrol ediyor.

Denetimler sırasında koronavirüs önlemleri kapsamında maske takılması, ambalajlı ürün satışı, gramajlar ve genel temizlik kontrolleri yapılırken, iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına kurallar hakkında bilgilendirmede bulunuluyor.

Yeni kontrollü normalleşme sürecinde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması için denetimler devam edecek.

"VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYET YAŞAMAMASI İÇİN DENETİMLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "Zabıta ekiplerimiz yoğunlaştırdıkları kontrollerde kurallar ve fiyat politikaları konusunda esnafımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda kendilerine uyarılarda bulunuyor. Vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için denetimlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Ancak halen riskli kategoride olduğumuzu unutmadan kurallara harfiyen uymamız gerekiyor" dedi.

 

Zabıta, fiyat artışlarını engellemek için denetimleri artırdı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN