Zeki Saraçoğlu kimdir?

Zeki Saraçoğlu kimdir?

1938 Siirt doğumlu Zeki Saraçoğlu, çıkardığı pek çok gazeteden sonra 1972 yılında “Hergün Gazetesi”ni satın aldı. Gazetenin yayın akışını milliyetçi çizgiye taşıyıp yeniden yayınlamaya Zeki Saraçoğlu’nun hayatı mücadelelerle doludur.

1974 yılında Ortadoğu Gazetesi’ni çıkaran Zeki Saraçoğlu, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi. Solunum yetmezliği sebebiyle 22 Ağustos 2006 yılında hayatını kaybeden Zeki Saraçoğlu, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş ile yakın dosttu.

ZEKİ SARAÇOĞLU KİMDİR?

Hayatı hakkında çok fazla bilgi olmayan Zeki Saraçoğlu, 1938 yılında Siirt’te dünyaya gelmiştir. 1972 yılına kadar pek çok gazete çıkaran Saraçoğlu, 1972 yılına gelindiğinde Hergün Gazetesi’ni satın almıştır. Bu gazetenin yayın politikasını değiştirerek Milliyetçi bir çizgiye çekerek yeniden yayınlamaya başlamıştır. Bu dönemde vatani görevini yapmak için askere giden Saraçoğlu Askerliğini Yedek subay olarak yapmıştır. Askerliği döneminde Alparslan Türkeş ile tanışır. Türkeş ile Saraçoğlu’nun dostlukları zamanla ilerler. 

Zeki Saraçoğlu, terhis olmaya yakın bir zamanda Türkeş ile bir araya gelerek Türkiye’de milliyetçi duruşa sahip bir yayın kuruluşuna ihtiyaç duyulduğu konusunda fikir birliğine varırlar. Yıl 1974’ü gösterdiğinde Ortadoğu Gazetesi’ni çıkarmaya başlamıştır. Ortadoğu Gazetesi de Milliyetçi çizgide duran ve milli konulara ağırlık verilen yazılarıyla bilinirdi.

Yaklaşık 35 yıllık yayın hayatında bu milliyetçi çizgiden ayrılmadan devam etmiştir görevine.

zeki-saracoglu-kimdir-1.jpg

ALPASLAN TÜRKEŞ'LE DOSTLUĞU

Zeki Saraçoğlu, Alpaslan Türkeş’le askerlik yaptığı sırada tanışır. Pek çok konuda kafaları uyuşan ikilinin dostluğu da ilerlemiştir. Askerliğinin son günlerinde milliyetçi çizgide bir gazeteye ihtiyaç olduğu konusunda fikir birliğine varırlar. Saraçoğlu, askerlik dönüşü Ortadoğu Gazetesini çıkararak yayın hayatına soktu. Pek çok zorluklara rağmen gazeteyi çıkarmaktan vazgeçmedi. 

Gazetecilik mesleği yanında siyasetle de çok fazla ilgilenmiş ve hep siyasetin içerisinde oldu ancak aktif siyasete girmedi. Hayatını ve kalemini Türk Milliyetçiliğine adamıştır o.

EĞİTİME VERDİĞİ HİZMET

Zeki Saraçoğlu, kurduğu Saraçoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ile yüzlerce Anadolu gencinin elinden tutup, onların eğitimine katkıda bulunup okumaları için elinden geleni yapmıştır. O kimsesiz çocuklara yuva olup, kimsesizlerin kimsesi ve kimsesizlerin sesi olmuştur.

ÖLÜM HABERİ

Ortadoğu Gazetesi’nin sahibi Zeki Saraçoğlu, zatürree teşhisi ile hastaneye kaldırılır. Burada akciğer rahatsızlığına bağlı olarak solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Saraçoğlu’nun cenazesi Fatih camiinde cenaze namazı kılınarak Topkapı mezarlığına defnedilmiştir. Cenaze törenine, kardeşi Çetin Saraçoğlu, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, yine MHP eski Milletvekili Seyfi Şahin, dönemim Ortadoğu Gazetesi Başyazarı Orhan Tahsin ve pek çok gazete çalışanı ile sevenleri katılmıştır.

Zeki Saraçoğlu evli ve bir çocuk babasıydı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN