Zerrin Tekindor kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Zerrin Tekindor kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Show TV dizisi Zemheri oyuncu kadrosuyla göz dolduruyor. Deneyimli oyuncu Zerrin Tekindor’un hayat hikâyesi de izleyiciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki Zerrin Tekindor kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

Show TV ekranlarının Ay Yapım imzalı dizisi Zemheri’de performansıyla dikkat çeken Zerrin Tekindor, oyunculuğuyla yine izleyicinin beğenisini kazanmayı başardı. Zemheri’nin tecrübeli oyuncusu Zerrin Tekindor’un hayat hikâyesine dair bilgiler karar.com’da…

ZERRİN TEKİNDOR KİMDİR?

Zerrin Tekindor, 1964 yılında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğretimini başkent Ankara’da tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından üniversiteyi de 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde okuyarak mezun olmuştur.

Okuldan mezun olduğu aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlamıştır. 1985 yılından 2003 yılına kadar Ankara Devlet Tiyatrosu’nda pek çok oyunda oynamış ve 2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayini çıkmıştır.

İstanbul Devlet Tiyatroları’nda “Müfettiş”, “Dünyanın Ortasında Bir Yer” ve “Vahşet
Tanrısı” adlı oyunlarda rol almıştır. 2004’te “Müfettiş” isimli oyundaki Anna Andreyevna rolü, 2010’da “Vahşet Tanrısı” isimli oyundaki Annette Reille rolü, 2014’te “Kim Korkar Hain Kurttan” isimli oyundaki Martha rolü ile üç defa “Afife Tiyatro Ödülü”ne layık görülmüştür.

Zerrin Tekindor, 2012’de “Oyun Atölyesi” prodüksiyonu olan Antonius ile Kleopatra isimli oyunda da rol almıştır. Bu oyun, Globe to Globe festivali kapsamında Londra Shakespeare’s Globe Tiyatrosu’nda sahnelenmiştir.

Zerrin Tokdemir, bir yandan oyunculuk ve tiyatro işleriyle uğraşırken bir yandan da Bilkent Üniversitesi Resim Bölümü’ne devam etmiştir. Bunun yanında “Halil Akdeniz Atölyesi”nde de öğrenim görmeye devam etmiştir. Daha sonra “Mehmet Güleryüz” ve “Bedri Baykam Atölyeleri”nde çalışmıştır.

Resim alanında da kendini hayli geliştiren Zerrin Tekindor, günümüze kadar 16 adet resim sergisi açmıştır. Hira adında bir oğlu olan Zerrin Tekindor, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmalarını burada sürdürmektedir.

19-12/23/zerrin-tekindor.jpg

ROL ALDIĞI DİZİLER

Cafe Casablanka,
Mars Kapıdan Baktırır,
Aşk-ı Memnu 2008,
Yaprak Dökümü 2010
Kuzey Güney, 2011,
Kurt Seyit ve Şura, 2014,
Kara Sevda 2015,
Şahin Tepesi 2018.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

FİLMLER

Pek Yakında - 2014
İkimizin Yerine - 2016
İstanbul Kırmızısı - 2017
Müslüm - 2018

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN