Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank 60 ay vadeli ve düşük faizli taşıt kredisiyle hangi yerli üretim araçlar alınabilir?

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank 60 ay vadeli ve düşük faizli taşıt kredisiyle hangi yerli üretim araçlar alınabilir?

Kamu bankaları taşıt kredisiyle hangi marka araçlar alınır? Krediyle alınabilen yerli üretim arabalar hangileri? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası 6 ay geri ödemesiz, 60 ay vadeli ve düşük faizli verdiği araç kredisi, 5 Haziran 2020 Cuma gününden itibaren kullanıma sunuldu. Ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan kredi paketi, yalnızca ülkemizde üretim yapan (motosiklet dahil) sıfır veya 2. el araçlar için geçerli olacak. İşte detaylar...

'Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank araç kredisiyle hangi yerli arabalar alınabilir?', 'Yeni kredi paketiyle satın alınabilecek yerli üretim otomobil markaları hangileri?', 'Araç kredisi kaç yaşa kadar veriliyor?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. 3 kamu bankası, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı sürecinde dar boğaza giren ekonominin yeniden hareketlenmesi için 4 yeni kredi paketi hayat geçirdi. Bu paket içerisinde yer alan 'taşıt kredisi' vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Fakat bu kredi sadece üretimi ülkemizde yapılan sıfır veya ikinci el araçlar için kullanılabilecek. İşte kredi kullanılabilen yerli üretim markalar listesi...

TAŞIT KREDİSİYLE HANGİ YERLİ ARAÇLAR ALINABİLİR?

Kamu bankalarının açıkladığı taşıt kredisine sadece yerli üretim olan (motosiklet dahil) araçların dahil edildiği açıklandı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın verdiği araç kredisine başvurular 5 Haziran 2020 Cuma günü itibariyle başladı. Bu kredi paketiyle ülkemizde üretilen sıfır veya ikinci el araçlar yüzde 0,49 - yüzde 0,69 faiz oranıyla, en fazla 60 ay vadeli ve 6 ay sonra ödeme imkanıyla alınabilir.

KAMU BANKALARI TAŞIT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİ KAÇ YAŞA KADAR VERİLİYOR?

Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 0-7 yaş arasında olan taşıtlar kredilendirilecek.

Örneğin, 50 bin liralık 6 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli binek otomobil kredisi için aylık 1253 lira taksit ödemesi yapılması gerekecek.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN ARAÇ MARKALARI HANGİLERİ?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın verdiği düşük faizli araç kredisi sadece Türkiye'de üretilen ve anlaşma sağlanan araç markalarında kullanılabilecek. Kamu bankaları taşıt kredisiyle alabileceğiniz anlaşmalı yerli üretim araç markaları şöyle:

* Fiat
* Honda
* Hyundai
* Toyota

Ülkemizde üretim yapan birçok araç markası olsa da kamu bankaları sadece 4 marka ile anlaşma sağladı ve sadece bu markalar kredi paketine dahil edildi. Örneğin Renault'nun birçok modeli ülkemizde üretilse de anlaşma sağlanan markalar içerisinde yer almıyor.

KAMU BANKALARI TAŞIT KREDİSİNE NASIL BAŞVURULUR?

YENİ KREDİ PAKETLERİ NELERİ KAPSIYOR VE DETAYLARI NELER?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN