Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredisi başvuru şartları ne?

Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredisi başvuru şartları ne?

Koronavirüs (corona virüs) ekonomik tedbirleri kapsamında bankalar vatandaşlara temel ihtiyaç destek kredisi imkânı sundu. Peki Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredisi başvuru şartları nedir? İşte detaylar…

Ülkemizde de koronavirüsün görülmesi ile birlikte belli başlı tedbirler alınmaya başlandı. Geliri azalan veya dar gelirli vatandaşların bu süreçte temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Temel ihtiyaç destek kredi imkânı tanındı. İşte 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredisi başvuru sayfası…

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

Şuan için henüz üç banka tarafından verilen temel ihtiyaç kredisinde 6 ay ödeme yapmama fırsatı da bulunuyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın içinde bulunduğu bankalar düşük ve orta gelirleri vatandaşların bu süreçte fazla zorluk yaşamamalarına imkan tanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç duyan vatandaşların 5 bin TL, 7 bin 500 TL veya 10 bin TL gibi düşük faizle kredi kullanabilme imkanı olduğunu açıkladı.

Bu kapsamda dar gelirli vatandaşlar temel ihtiyaçlarını çektikleri bu kredi ile karşılayabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI

Emekliler, Serbest meslek grupları, asgari ücretle çalışanlar ve aylık geliri 5 bin TL’nin altında olan kişiler bu desteğe başvurabiliyorlar. Başvurular 1 Nisan 2020 itibari ile başladı.

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankalarının web siteleri üzerinden detaylı bilgi alabilir hatta müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek temel ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirisiniz.

Aynı zamanda Vakıfbank müşterilerine sms ile başvuru kolaylığı da sağladı. Sms ile aralarında bir boşluk olacak şekilde DESTEK TCKN ve HANEGELİRİ yazıp 5724’e mesaj atmak yeterli olacaktır.

Kredi başvurusu online veya sms ile ön başvuru yapıldıktan sonra değerlendirilmeye alınacak ve değerlendirme sonucunda olumlu bulunursa onaylanıp bilgi verilecek. Bilgilendirme yapıldıktan sonra şubeye gitmeye gerek kalmadan kredinizi online olarak veya çağrı merkezinden destek alacak hesabınıza aktarabilirsiniz.

Başvuruların olumsuz olması durumunda da yine bilgilendirilme yapılacaktır. Bu destekten yararlanmak isteyen evli çiftlerden yalnızca biri başvuru yapabilecek. Biri aldıktan sonra diğeri başvuru yapsa da başvurusu olumlu sonuçlanmayacaktır. Dileyen müşteriler geri ödemesini 6 ay ödemesiz olarak da seçebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN