Ziraat Bankası’ndan köyüne dönene 150 bin TL faizsiz kredi desteği | Başvuru şartları belli oldu

Ziraat Bankası’ndan köyüne dönene 150 bin TL faizsiz kredi desteği | Başvuru şartları belli oldu

‘Köyde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi dâhilinde devlet hibe kredi programları kapsamında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlara Ziraat Bankası tarafından 150 bin Türk lirası faizsiz kredi desteği veriliyor.

Gerçekleştirilen kampanya dâhilinde devlet destekli faizsiz kredi programıyla birlikte köyde yaşamak isteyenlere 150 bin Türk lirası, 84 ay vadeli faizsiz kredi veriliyor. Ziraat Bankası’nın köyüne dönene verdiği 150 bin TL faizsiz kredi desteğinin başvuru şartları belli oldu.

ZİRAAT BANKASI’NDAN KÖYDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ

Türkiye'de köyden şehri göçü en aza indirgemek için Ziraat Bankası, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından ‘Köyde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi hayata geçirildi. Köyde yaşamayı kabul eden ve istenilen koşulları taşıyanlara 150 bin Türk lirası faizsiz, ipoteksiz kredi verilecek.

KÖYÜNE DÖNENE VERİLEN 150 BİN TL FAİZSİZ KREDİ NASIL ALINIR?

Tertiplenen kredi kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan T.C. Ziraat Bankası Sivas Bölge Yöneticisi Dr. Murat Serdar Bulut, Sivas Valiliği ve Ziraat Bankası olarak ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir 'SÜRÜ' Nedenim Var Projesi’ protokolünün imzalandığı bilgisini paylaşarak, ilk önce köylünün köyünde kalmasını sağlamak istediklerini belirterek, köylerde yeterli geliri sağlayacak bir üretim imkânı oluşturmak ve Türkiye’nin kırmızı et tedariğinde koyunculuğun önemini ortaya koymak adına bu projeyi başlattıklarını bildirdi.

Bu projede tek isteklerinin üretim yapacak üreticilerin bu projeden faydalanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Bulut, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kendilerine faydalanmak isteyen üreticilerin listesini ilettiğini kaydederek, protokolün ardından oluşturulacak sistemli bir uygulama ile kredileri kullandıracaklarını açıkladı.

Bulut, köyüne dönerek kendi köyünde sürüsünü kuran kişilere proje kapsamında 150 bin Türk lirası ipoteksiz, faizsiz kredi desteği sunulacağını söyledi.

İŞTE KÖYÜNE DÖNENE 150 BİN TL FAİZSİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru tarihinden itibaren ile faal bir şekilde küçükbaş hayvancılık yapıyor olmak veya daha evvel küçükbaş hayvancılık yapmış olmak, 18 yaşını doldurmuş olması, hibe para desteği almak adına başvuruda bulunmuş olduğu kentte ikamet ediyor olması, proje dâhilinde alacağı hayvanlarla beraber işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı. Yani kullanılan kredi dâhilinde verilen 150 bin TL’lik faizsiz destek ile alınan küçükbaş hayvan sayısının en az 100 olması ve bu rakamdan aşağıya düşürülmemesi.

ziraat-bankasindan-koyune-donene-150-bin-tl-faizsiz-kredi-destegi-basvuru-sartlari-belli-oldu.jpg
 
KÖYLE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR BAŞVURUSU NEREYE NASIL YAPILIR?

Köyüne dönmek isteyenlere verilecek faizsiz 84 ay vadeli 150 bin Türk lirası kredilerin başvuruları Türkiye genelinde bulunan Tarım İl Müdürlüklerinden yapılıyor. Herkes yaşamış olduğu kent ve ilçede bulunan tarım il müdürlüklerine şahsi olarak başvuru yaparak yukarıda bulunan şartları taşıdığını beyan edenler, destek kredisi alabilecek

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN