Zonguldak Şehir Hastanesi'ne otopark yapmayı unutunca okul yıkmaya karar verdiler

Zonguldak Şehir Hastanesi'ne otopark yapmayı unutunca okul yıkmaya karar verdiler

AK Parti'li Hamdi Uçar'ın, Zonguldak Şehir Hastanesi'ne otopark yapılması unutulduğu için, Kız Meslek Lisesi'ni otopark yapmak için yıkacaklarını açıklaması kentte büyük tepki çekti. ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun, "Bu bir kent suçudur" diyerek açıklamaya sert tepki gösterdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın yeni yapılan 400 yataklı Şehir Hastanesi projesinde “unutulan” otopark sorununu çözmek için 60 yıllık Kız Meslek Lisesini yıkmak istediklerini açıklayınca eğitimciler, veliler ve öğrenciler karşı çıktı.

Özgün mimarisiyle Zonguldak’ın sembol yapılarından biri olan Kız Meslek Lisesi’nin otopark yapımı için yıkım kararı üzerine Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), merkezi Karabük’te bulunan Koruma Kurulu’na başvuruda bulundu.

İlk toplantısında Kız Meslek Lisesi’nin tarihi ve anı değeri olduğu kanaatine varıp kültür varlığı olarak tescili için işlemelerin başlatılmasına karar veren Karabük Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu ikinci toplantısında ise koruma kararına gerek olmadığına karar verildi. Zonguldak Kültür ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, kurulun siyasi baskı altında karar değiştirdiğini söyledi.

Okulun hemen arkasındaki şehir hastanesi inşaatı

‘İHMALİN FATURASI ZONGULDAK HALKINA KESİLEMEZ’

Zonguldak Kültür ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, skandal bir şekilde yeni şehir hastanesinin otoparkını yapmayı unutanların ihmalinin halka fatura edilemeyeceğini söyledi. Coşkun şöyle konuştu: “Ülkemizdeki imar mevzuatına göre sıradan konutlarda bile otopark yapımı zorunluyken, projesi her aşamada çok yönlü denetimden geçmesi gereken hastane gibi bir yapıda, yeterli otopark olmaması skandal boyutunda bir ihmaldir. Bu ihmalin faturası Zonguldak halkına kesilemez. Otopark için okul yıkılamaz. Kimliksizleştirilmek için her türlü değerinden arındırılmaya çalışılan Zonguldak’ın alnına, bir de, ‘Otopark için okul yıkılan kent’ damgası vurulamaz.”

‘SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Çoşgun, 1941’de hizmete girip Kız Enstitüsü, Kız Sanat Okulu, Kız Meslek Lisesi gibi adlarla 80 yıla yakın bir zamandır eğitim veren ve hayata hazırladığı on binlerce insanla tüm Zonguldaklıların yaşamında önemli bir yeri olan Kız Meslek Lisesinin, kentin hafızası konumunda olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir okulu yıkmaya kalkmak kentin kimliğine yapılmış açık saldırı olduğu kadar, alenen işlenmiş bir kent suçudur. Bu suça göz yummayacağız, susarak ortak olmayacağız. Her birimizin hatırasında derin izi olan kentin bellek mekânına sahip çıkacağız. Yetkilileri sorumluluğa, tüm halkımızı duyarlılığa davet ediyor, meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımız duyuruyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN