Kilimli’de sağlıklı beşme hareketli hayat yürüyüşü yapıldı

Kilimli’de sağlıklı beşme hareketli hayat yürüyüşü yapıldı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kilimli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen “ Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat “ programı kapsamında sahil yolunda halk yürüyüşü düzenlendi

Yürüyüş öncesinde program kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sahil yolunda bilgilendirme standı kuruldu. Standa gelen vatandaşlara sağlık personelleri tarafından konu ile ilgili geniş kapsamlı bilgiler verildikten sonra el broşürleri dağıtıldı.Kilimli sahil yolunda düzenlenen halk yürüyüşünün ardından sonra bir açıklama yapan Kilimli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nalan Güven Aktunç şöyle dedi:“Buradaki asıl amacımız toplum sağlığının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda fiziksel aktivite alışkanlığının ve farkındalığının artırılmasına yönelik etkinlikler düzenlenmesinin önemi vurgulanmaktadır. Aynı zamanda 3-9 Eylül tarihi Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Halk Sağlığı çalışmaları bireyleri sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflenmektedir. Bireyin ve toplum sağlığı için fiziksel aktivitelerde önemlidir. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katkı veren Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanı sıra Kozlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sevilen Köktürk ve yürüyüşümüze katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

ZONGULDAK/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN