Zonguldak'ta 5 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Zonguldak'ta 5 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, il genelinde koronavirüs nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, koronavirüse karşı alınabilecek önlemler kapsamında bir video paylaşarak yurttaşlara uyarılarda bulundu. Alan payalaştığı videoda, 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'ün üzerinde de pozitif vaka olduğunu açıkladı.

Başkan Alan, Youtube hesabından paylaştığı videoda vaka ve vefat sayıları için şu açıklamalarda bulundu;

"5 CAN KAYBIMIZ VAR"

"Ne yazık ki rakamlar hızlı akıyor. Zonguldak'ta şu dakika itibarıyla 100'ün üzerinde pozitif vakamız, ne yazık ki 5 tane can kaybımız var. 1 tane kovid-19 ile enfekte olmuş vatandaşımız, farkında olmadan, istemeden sosyal temas mesafesine uymadığı için en başta yakınları, akrabaları, ailesi olmak üzere onlarca insanımızı enfekte ederek ne yazık ki salgını daha da sıkıntılı hale getirdi."

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs vaka sayısının 22 olduğunu ve bir yurttaşın da hayatını kaybettiği açıklamıştı.

Ayrıca artık ricada bulunmayacaklarını ifade eden AK Partili Belediye Başkanı Alan, şu ifadeleri kullandı;

"VATANDAŞLAR KURALLARA UYMUYOR"

*Bir video çekmemek için çok direndim ama ne yazık ki Cumartesi ve Pazar günkü güzel tablodan sonra bugün hafta başı olması sebebiyle caddeyi gezdiğimiz zaman ne yazık ki özellikle merkez ilçede günlerdir ulusal basın, yerel basında yer alan uyarılara rağmen vatandaşlarımızın bu kurallara uymadığını üzülerek gördük.

*Ben sizlerden bir evladınız olarak, bir arkadaşınız olarak bir hekim olarak bir belediye başkanı olarak artık rica etmiyorum. Uyarıyorum lütfen çok acil olmadığı sürece evinizden dışarı çıkmayınız.

"SOKAĞA ÇIKMAYIN"

*Sokağa çıkmayın, caddeye inmeyin. Ne yazık ki İtalya Belediye Başkanı'nın açıklamalarını duyduğumuzda acaba bu kadar mı diyorduk.

*Eğer biz tedbirler noktasında önlem almazsak, uyarılar noktasında bu vurdumduymazlığa devam edersek sonumuzun pek iyi olmadığını açık ve net görebiliyoruz.

"SIKI TEDBİRLERİ ARTIRIYORUZ"

*Bu dakikadan sonra Valimizin bilgisi ve inisiyatifi dahilinde hem yaya ve hem de araç trafiği yoğun sıkı tedbirleri arttırıyoruz.

*Lütfen şu 15 günlük süreçte bizlere destek olun. Devlet her çalışanı ve her hücresiyle vatandaşlar için 7/24 gayret gösteriyor. Sizlerden tekbir beklentimiz var. Lütfen evde kalın, evden çıkmayın. Kendinizi, kentimizi seviyorsanız. Artık bu uyarılara dikkat edin.

*Bu vurdumduymazlığa son verelim. Çünkü Zonguldak'ta hem yaş grubu itibariyle hem maden şehri olması sebebiyle hem de bu vurdumduymazlık olması sebebiyle sayıların ve can kayıplarının artışından çok büyük endişe ediyoruz. Lütfen evinizde kalın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN