Zonguldak'ta 'uçak düştü' iddiası alarma geçirdi

Zonguldak'ta 'uçak düştü' iddiası alarma geçirdi

Zonguldak'ta, bir uçağın kıyıya yakın bir bölgede alçak uçuş yapması üzerine yapılan 'uçak düştü' ihbarı ekipleri alarma geçirdi. Vali Tutulmaz, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait uçağın denizden su aldığını söyleyerek, olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçesi, liman ve kıyıya yakın bölgede bir uçağın alçak uçuş yaptığını görenler tedirginlik yaşadı. Uçağın denize yaklaştığını görenler 112 Acil hattını arayarak, uçağın düştüğü yönünde ihbarda bulundu.

DENİZDEN SU ALIYORMUŞ

İhbar üzerine yapılan araştırmada uçağın Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme uçağı olduğu tespit edildi. Denizden su alan uçak, Karabük'teki orman yangınına müdahale için tekrar havalandı.

VALİ TUTULMAZ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ihbarın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade ederek, "İhbar üzerine ekipler çalışma yaptı. Uçak, yangına müdahale için denizden su almış. Bu durum da yanlış anlaşılmış. Olumsuz bir durum yok" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN