Zorla evlendirildiği Çinliyi öldürdü

Zorla evlendirildiği Çinliyi öldürdü

Çin'ün kültürel soykırım uyguladığı Doğu Türkistan'da ailesi toplama kampına gönderilen bir kadın, zorla evlendirildiği Çinliyi öldürdü.

Sovyet ve Nazi uygulamalarını andıran toplama kamplarındaki insanlık dışı zulmün yanı sıra kampa kapatılmayan genç Uygur Türkü kadınlar, asimilasyon politikasının bir parçası olarak Çinli erkeklerle evliliğe zorlanıyor. Doğu Türkistan’da kadınların ailesiyle ve toplama kamplarıyla tehdit edilmesi neticesinde bu şekilde birçok evlilik gerçekleşti.

Son olarak aynı uygulamayla mağdur edilen Uygur Türkü bir hemşirenin evlendirildiği Çinliyi bıçakladığı gündeme gelmişti. Özgür Asya Ordusu, bıçaklanan Çinlinin hayatını kaybettiği ve Uygur Türkü kadının hapse atıldığı bilgisini teyit ederek duyurdu.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN