Zorla evlendirilmek istenen kız çocuğu polise sığındı

Zorla evlendirilmek istenen kız çocuğu polise sığındı

Adana’da zorla evlendirilmek istenen 15 yaşındaki kız çocuğu evden kaçıp polise sığındı. Kız çocuğunun gözaltına alınan annesi, babası ve nişanlısı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşanan olayda iddiaya göre, 15 yaşındaki R.B. bir süre önce babasının arkadaşının oğlu ile nişanlandırıldı. Evlenmek değil okumak isteyen kız çocuğuna kısa süre sonra nişanlısı da baskı yapmaya başladı.

Bunun üzerine kız çocuğu ailesine evlenmek istemediğini söyledi. Ancak anne ve baba bu durumu kabul etmeyip evlenmek zorunda olduğunu söyledi. R.B. ailesine evlenmek istemediği konusunda diretince annesi kızını, “Seni dağa götürüp orada öldürmek lazım” diyerek tehdit etti.

adana.jpg

TANIMADIĞI EVE SIĞINIP, YARDIM İSTEDİ

Kız çocuğu ailesini ikna edemeyip nişanlısından da “sokağa çıkma, kimseyle görüşme” baskıları artınca evden kaçtı. Kız çocuğu hiç tanımadığı bir eve sığınarak, “Beni ailem zorla evlendirmek istiyor bana yardım et” diye yalvardı.  

Cep telefonu olmadığı için polisi arayamayan kız çocuğuna sığındığı kadın yardım etti. Telefonunu kız çocuğuna verdi. R.B. de polise arayarak “Beni zorla evlendirmek istiyorlar ben evlenmek istemiyorum gelin beni kurtarın” dedi.  

YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Bunun üzerine polis harekete geçip kız çocuğunun bildirdiği adrese gitti. Polis adresten kız çocuğunu alıp çocuk şube müdürlüğüne götürdü. Kız çocuğu burada yaşadıklarını anlatarak, babası, annesi ve nişanlısından şikayetçi oldu. Kız çocuğu kendisi de devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildi. Ailenin ve nişanlısının da ifadesi alınarak bırakıldı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN