İdlib'den Türkiye'ye 31 bin 600 sivil daha göç etti

İdlib'den Türkiye'ye 31 bin 600 sivil daha göç etti

İdlib'de son 3 günde 31 bin 600 sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti. Böylece Kasım 2019'dan beri göçe zorlanan sivil sayısı 481 bini buldu.

Suriye'de Beşşar Esad rejimi, İran destekli gruplar ve Rusya'nın, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yoğun saldırıları nedeniyle son 3 günde 31 bin 600 sivil daha yerinden edildi.

Bölgede göç verilerine ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın verdiği bilgiye göre, Rusya'nın da hava desteği sağladığı saldırılarda Daret İzze, Etarib, Hureytan, Hayyan, Anadan, Ayncara, Kasimiyye, Sellüm, Han Tuman, Han Asal, Kefer Naha Bara ve Ayn Cara'dan göçler son 3 günde de devam etti.

481 BİN SİVİL İÇİN ZORUNLU GÖÇ!

Esad rejimi askeri ile İran terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 3 günde 6 bin 200 aileden oluşan 31 bin 600 sivil daha yerinden edildi.

İdlib'in güney ve güneydoğusu ile Halep'in batı ve güney kırsalındaki yerleşimlerinden Kasım 2019'dan bu yana 481 bin sivil yerinden edildi.

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN