İdlib'e 'bombardıman' çemberi! Son 2 günde 39 sivil katledildi

İdlib'e 'bombardıman' çemberi! Son 2 günde 39 sivil katledildi

Esad rejimi ile destekçisi Rusya, İdlib'i 'bombardıman' çemberine aldı, gece geç saatlerden bu yana sivil yerleşim noktalarına peş peşe saldırılar düzenlendi. Son 2 günde toplam 39 sivil katledildi, ölü sayısının artmasından ise endişe ediliyor.

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne gece geç saatlerden bu yana düzenlediği saldırılarda 8, son iki günde ise toplam 39 sivil öldü.

SİVİL NOKTALARA HAVA SALDIRISI

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları, gece geç saatlerden bu yana İdlib'in güneyindeki Serakib ilçesi ile Tel Debis, Cuzef, Ernebe ve Tel Nebi Eyyüp köylerine, Halep'in batı ve güney kırsalındaki İkarda, Leyramon ve Raşidin bölgelerine, Han Tuman beldesi, Keferhamra ve Halsa köylerine hava saldırısı düzenledi.  

ÖLÜ SAYISI 39'A YÜKSELDİ

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Ernebe'de aynı aileden 2'si çocuk 1'i kadın toplam 3 ve Serakib'de 5 olmak üzere, toplam 9 sivil hayatını kaybetti.

Saldırılar devam ettiği için ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Son iki günde yapılan saldırılarda ölen sivillerin sayısı ise 39'u buldu.  

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN