İran'da koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 5'e çıktı

İran'da koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 5'e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İranlı mevkidaşı Said Nemeki ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada İran'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'da koronavirüs nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, vaka sayısının ise 750 olduğunu açıkladı.

VİRÜS TÜRKİYE SINIRINA DAYANDI

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs (Kovid-19) Türkiye sınırına dayandı. Virüs, Türkiye'nin komşusu İran'da da ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Koca görüşmeyle ilgili şunları aktardı:

"HER ZAMAN YANINDAYIZ"

"İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Kovid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız."

İRAN'DA TOPLAM 5 KİŞİ VİRÜSTEN ÖLDÜ

Koca, İran Sağlık Bakanı Nemeki'nin ülkesindeki son durumla ilgili şu bilgileri aktardığını ifade etti "İran'da bugüne kadar görülen şüpheli vaka sayısının 750 olduğunu, 18 vakada koronavirüs bulunduğunu, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söylediler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN