İran'dan İdlib hamlesi: Türkiye ile rejim arasında arabuluculuk yapmaya hazırız

İran'dan İdlib hamlesi: Türkiye ile rejim arasında arabuluculuk yapmaya hazırız

Tahran yönetimi, İdlib'de yaşanan ihtilaflara siyasi çözüm bulunması için Türkiye ile rejim arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Takht Ravanchi, Tahran'ın Türkiye ile Suriye arasındaki İdlib ile ilgili ihtilafların ortadan kaldırılması için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Sputnik'in haberine göre Ravanchi "Astana formatının garantörlerinden biri olan İran, Türkiye ile Suriye arasında İdlib konusunda yaşanan ihtilaflara siyasi çözüm bulunması için arabulucu olmaya hazır" dedi.

Ravanchi, yakın gelecekte Tahran'da yapılması planlanan Astana formatındaki liderler zirvesinin Suriye'deki durumun etraflıca ele alınması için ciddi bir fırsat sunacağının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN