İsrail, Doğu Kudüs'e 11 konutluk Yahudi yerleşim birimi inşa edecek

İsrail, Doğu Kudüs'e 11 konutluk Yahudi yerleşim birimi inşa edecek

İsrail'in, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyinde 11 bin konuttan oluşan dev bir Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı ortaya çıktı. Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesinin haberine göre, yeni konutların Atarot Yahudi Yerleşim birimini genişletme çerçevesinde yer alacağı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesinin haberinde, İsrail Bayındırlık ve İskân Bakanlığının, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya bölgesinde bulunan eski Uluslararası Kudüs Havalimanı arazisi üzerinde 11 bin konut yapmayı planladığı belirtildi.

Haberde, yeni konutların Kalendiya çevresindeki Atarot Yahudi Yerleşim birimini genişletme çerçevesinde yer alacağı kaydedildi.

Daha önce planlanan ancak 'siyasi baskılar' nedeniyle durdurulan projenin yeniden gündeme geldiğine dikkat çekilen haberde, projenin uygulamaya geçirilmek üzere gelecek aylarda İnşa ve Planlama Komisyonuna sunulacağı aktarıldı.

Haberde, söz konusu projeye İsrail'e bağlı Kudüs Belediye Başkanı Moshe Lion ile Kudüs İşleri Bakanı Zeev Elkin'nin de büyük destek verdiği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Kalendiya'daki Uluslararası Kudüs Havalimanı, 1920'de 650 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş ve İsrail'in 1967'deki işgaline kadar seyahat ve ticari amaçlarla kullanılmıştı.

İsrail, Doğu Kudüs'ü işgalinden sonra havalimanının adını Atarot olarak değiştirerek yurt içi seferlere tahsis etmiş, 2000 yılında kapattıktan sonra da bölgeyi İsrail ordusunun kullanacağı bir üsse dönüştürmüştü.

Tel Aviv yönetimi, Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve başladığı 2017'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesine hız verdi.

KUDÜS/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN