İstanbul'daki deprem anında acil toplanma yerleri e-devlet'te

İstanbul'daki deprem anında acil toplanma yerleri e-devlet'te

Son günlerde Türkiye'de bir çok ilde ardı ardına yaşanan depremlerin ardından bugün de İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Deprem sonrası yaşanabilecek bir afet sırasında insanların mahallelerinde toplanabilecekleri alanlar e-devlet üzerinden tek tek işaretlenmiş şekilde vatandaşların bilgisine sunuluyor. Vatandaşlar istediği bölgeyi ve mahalleyi seçtikten sonra evine veya iş yerine en yakın toplanma alanını görebiliyor.

17 Ağustos 1999'da Marmara'da yaşanan 7.4 şiddetinde meydana gelen depremin ardından yaklaşık 17 bin insan hayatını kaybetti. Bu depremin ardından yaşanan büyük küçük her depremde vatandaşlar panik yaşarken büyük bir yıkıcı depremin ne zaman olacağını merak etmeye başladılar.

Son günlerde Türkiye'nin bir çok bölgesinde peş peşe yaşanan depremlerin ardından bugün de İstanbul'da yaşanan depremin ardından vatandaşlar deprem anında neler yapılması gerektiğini araştırmaya başladı.

MAHALLENİZDEKİ ACİL TOPLANMA ALANLARINI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Deprem konusunda bilgi toplamaya çalışan vatandaşlar e-devlet üzerinden afet zamanında acil toplanma alanlarını il, ilçe, mahalle ve sokak ismini girerek ev ve iş yerlerine en yakın toplanma alanlarının yerlerini öğrenebiliyorlar.
 

 19-09/26/deprem-1569499666.jpg

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN