Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırı

Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırı

2022 yılından bu yana kanlı Ukrayna işgalini sürdüren Rusya’nın Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerinde bulunan enerji tesislerine saldırdığı bildirildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, Rusya’nın bu gece Ukrayna’nın enerji altyapısına saldırdığını duyurdu.

Özellikle Dnipropetrovsk, İvano-Frankivsk ve Lviv bölgelerinin enerji tesislerinin saldırıya uğradığını aktaran Galuşçenko, ekipmanlara hasar verildiği, bir enerji tesisi çalışanının yaralandığı bilgisini paylaştı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da Rusya'nın bu gece Ukrayna topraklarına füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

’21 HEDEF İMHA EDİLDİ’

Açıklamada Rus ordusunun saldırıda 9 Х-101/Х-555 tipi seyir füzesi, 9 Х-59/Х-69 model güdümlü füze, 2 S-300 seyir füzesi, 2 İskender-M seyir füzesi, 4 Kinjal hipersonik füzesi ve 8 Kalibr seyir füzesi olmak üzere toplam 34 füze kullandığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Ukrayna hava savunma kuvvetlerince 6 Х-101/Х-555 tipi füze, 8 Х-59/Х-69 model seyir füze, bir İskender-M füze ve 6 Kalibr füze olmak üzere toplam 21 Rus hava hedefinin imha edildiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN