Biden Katar Emiri es-Sani ile telefonda görüştü

Biden Katar Emiri es-Sani ile telefonda görüştü

ABD Başkanı Biden, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Biden, ABD’nin Katar ve Mısır ile Gazze’de ateşkes konusunda birlikte çalışacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ile telefonda görüştü. Biden, ABD’nin Katar ve Mısır ile Gazze’de ateşkes konusunda birlikte çalışacağını söyledi.

Beyaz Saray’dan telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Başkan Biden, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani ile görüştü. İki lider, Gazze'de acil ve sürekli bir ateşkesle birlikte rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almak üzere masada bulunan anlaşmayı ele aldı. Başkan, ABD'nin Mısır ve Katar ile birlikte anlaşmanın şartlarının tam olarak uygulanmasını sağlamak için çalışacağını teyit etti. Emir Temim'i Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için elinden gelen tüm çabayı göstermeye çağırdı zira Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve halkın rahatlaması önündeki tek engel bu. İki lider Gazze'deki sivillere hayat kurtarıcı yardım akışının arttırılmasına yönelik devam eden girişimleri gözden geçirdi. Başkan, Emir ve üst düzey ekibine Gazze'de tutulan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için yorulmak bilmeden gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti. Liderler önümüzdeki günlerde doğrudan ve ekipleri aracılığıyla yakın koordinasyon içinde olma konusunda mutabık kaldılar” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN