Gazze'ye havadan atılan yardımların paraşütleri açılmadı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gazze'ye havadan atılan yardımların paraşütleri açılmadı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in saldırılarına devam ettiği Gazze'nin kuzeyine havadan bırakılan insani yardım kutuları paraşütler açılmayınca, yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düştü. Olay sonucunda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Yardım bırakan uçakların hangi ülkeye ait olduğu ise henüz bilinmiyor.

İşgal altında olan Gazze'nin Kuzey bölgesine havadan atılan insani yardım kutuları, paraşütlerin açılmaması sonucu beklenmedik bir felakete yol açtı.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyine yapılan insani yardımın paraşütlerin açılmaması nedeniyle bölgede yardım bekleyen Filistinlilere ciddi zararlar verdiğini bildirdi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Bu acı olay sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi. Ölü ve yaralıların kesin sayıları konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

UÇAĞIN HANGİ ÜLKEYE AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR

Basal, yaşanan bu korkunç olayın detaylarına dair, yardım bırakan uçakların hangi ülkeye ait olduğuna dair bilgilerin henüz açıklanmadığını ekledi. Bu, olayın uluslararası boyutu ve sorumluluklar konusunda soru işaretlerini artırıyor.

DAHA ÖNCE DE AYNISI YAŞANMIŞTI

8 Mart'ta benzer bir kaza daha meydana gelmiş, yine havadan atılan insani yardım kutularının paraşütleri açılmayınca, kutular yardım bekleyen insanların üzerine düşmüş ve 5 Filistinli hayatını kaybetmiş, birçok kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN