Türkiye'den İtalya'ya giden çaylarda yasaklı madde! İtalya hepsini geri gönderiyor: Bir yudum bile içmeyin

Türkiye'den İtalya'ya giden çaylarda yasaklı madde! İtalya hepsini geri gönderiyor: Bir yudum bile içmeyin

Türkiye'den İtalya'ya giden çaylarda yasaklı madde tespit edildi! Gümrükte 14 bin 400 çaya el konuldu! Yapılan araştırmalar sonucunda çaylarda 2010’dan bu yana yasaklanan madde bulundu. İtalya hepsini geri gönderiyor! Bir yudum bile içmeyin...

İtalya'da, Türkiye'den ithal edilen zayıflama çaylarında yasaklı madde tespit edildiği ortaya çıktı. İtalya Sağlık Bakanlığı, söz konusu çay poşetlerinde güvenlik riski oluşturan bir madde bulunduğuna dair bir uyarı yayınladı.

YASAKLI KİLO VERME İLACI TESPİT EDİLDİ

İtalyan yetkililer, Türkiye'den ithal edilen çay poşetlerinde kilo verme etkisi olduğu iddia edilen bir ilacın tespit edildiğini belirtti. Ürünün adının Meridetox Tea Premium olduğunu ifade eden yetkililer, çeşitli online satış platformlarında bu ürünün bulunabileceğini aktardılar. İtalya Sağlık Bakanlığı, 15 Nisan 2024 tarihinde Avrupa Gıda ve Yem Hızlı Uyarı Sistemine ürünü bildirdi ancak tüketici uyarısı, ancak dün itibariyle yayınlandı.

resim-2024-05-01-100030512.png

14 BİN 400 ÇAYA EL KONULDU!

Trieste Mali Polis Grubu ile Dolandırıcılıkla Mücadele ve Gümrük Kontrol Şubesi, yasaklı ürünleri Türkiye'den gelen bir araçta, şehrin limanına varmadan önce buldu. Yetkililer tarafından, toplamda 14,400 adet tek porsiyonluk Meridetox Tea Premium çay poşetine el konuldu. Trieste Gümrük laboratuvarında yapılan analizler sonucunda, çaylarda sibutramin adlı farmakolojik bir madde tespit edildi. Bu madde, gıda ve gıda takviyelerinde kullanımı yasak olan bir zayıflama ilacı.

Sibutramin, kilo verme tedavisinde iştahı azaltıcı bir ilaç olarak kullanılırken, Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, bu ilacın potansiyel risklerinin faydalarından ağır bastığı sonucuna varıldı. Araştırmanın ardından Avrupa Birliği, 2010 yılında sibutramin içeren ilaçların tüm pazarlama izinlerini askıya aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN