Mercedes-Benz'de bir dönem sonu: Artık Apple CarPlay desteklenmiyor

Mercedes-Benz'de bir dönem sonu: Artık Apple CarPlay desteklenmiyor

Mercedes-Benz, teknoloji ve inovasyon alanında yeni bir döneme hazırlanıyor. Markanın CEO'su Ola Källenius açıkladı! Mercedes-Benz artık Apple CarPlay desteğini sonlandırıyor. Mercedes-Benz'de bir dönem sonu...

Mercedes-Benz'in CEO'su Ola Källenius, markanın teknoloji ve inovasyon yolculuğunda yeni bir sayfa açıyor. Yapılan son açıklamalara göre, Mercedes-Benz, Apple CarPlay desteğini sonlandırma kararı aldı. Bu karar, Mercedes'in kendi geliştirdiği MBOS işletim sistemine geçiş yapmasıyla birlikte geldi. The Verge'e özel demeç veren Källenius, bu yeniliğin detaylarını paylaştı.

mercedes1.jpg

TAM ELEKTRİKLİ GELECEĞE DOĞRU

Källenius, Mercedes-Benz'in geleceğinin tam elektrikli olduğunu belirtti. 2030 yılına tam anlamıyla elektrikli bir filoya geçiş yapılmasının hedeflenmediğini, ancak bu yönde ciddi adımlar atıldığını ifade etti.

YENİ NESİL MBOS İŞLETİM SİSTEMİ

Mercedes-Benz, Apple CarPlay'in ötesine geçerek, kendi geliştirdiği MBOS 1.0 işletim sistemine geçiş yapıyor. Bu sistem, araç içi bilgi eğlence sistemlerinden otonom sürüş teknolojilerine, batarya yönetiminden yazılım güncellemelerine kadar her şeyi kapsayacak şekilde tasarlanmış. Källenius'a göre, bu entegre sistem sayesinde müşterilere sunulan deneyim çok daha üstün olacak. MBOS 1.0, ilk olarak gelecek yıl piyasaya sürülecek olan yeni CLA modeli ile kullanıcılara sunulacak. Mevcut E Serisi modellerinde ise MBOS 0.5 sürümü kullanılmakta ve bu da Mercedes'in yazılım vizyonunun bir ön izlemesi niteliğinde.

Erdi Özüağ on X: "Mercedes-Benz CEO Ola Källenius önemli açıklamalar yapmış, bazı notlarım şöyle; - Gelecek tam elektrikli olacak, 2030 için değil belki ama o istikamette gidiyoruz. - Yeni nesil Apple CarPlay'i

MERCEDES-BENZ'İN BAĞIMSIZ YAZILIM STRATEJİSİ

CEO'nun açıklamalarına göre, tüm yazılımın Mercedes-Benz tarafından bağımsız olarak geliştirilmesi, araçlar üzerinde tam kontrol sağlanmasını ve tüketici deneyiminin Mercedes standartlarında optimize edilmesini mümkün kılıyor. Bu bağımsızlık, markanın Apple CarPlay gibi üçüncü parti uygulamalara olan bağımlılığını sona erdiriyor.

Bu stratejik değişiklik, Mercedes-Benz'in teknoloji alanında öncü rolünü pekiştiriyor ve araç içi teknolojilerde kullanıcı deneyimini tamamen yeniden şekillendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN