Prof. Dr. Kara mevduata stopaj gelirken KKM'ye gelmemesini böyle yorumladı: Ekonomi yönetiminin ayağına pranga

Prof. Dr. Kara mevduata stopaj gelirken KKM'ye gelmemesini böyle yorumladı: Ekonomi yönetiminin ayağına pranga

Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, mevduat ve yatırım fonlarında stopaj artırılırken, KKM'ye stopaj getirilmemesini yaptığı sosyal medya paylaşımında değerlendirdi. KKM'yi ekonomi yönetiminin ayağına vurulmuş bir pranga olarak nitelendiren Kara, "Son dönemde döviz rezervlerinin artması ekonomi yönetimini faiz gelirinden vergi alma konusunda cesaretlendirmiş görünüyor. Öte yandan KKM'lerin topluca dövize geçişi hala bir risk olarak görülüyor" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ekonomi üzerindeki etkisi sürekli tartışma konusu olmaya devam ederken Merkez Bankası'nın eski başekonomisti ve şimdilerde Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hakan Kara, kritik bir değerlendirmede bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kısa vadeli mevduat ve yatırım fonu stopajlarının artırıldığını ancak kur korumalı mevduatta stopaj olmadığını belirten Kara, "Son dönemde döviz rezervlerinin artması ekonomi yönetimini faiz gelirinden vergi alma konusunda cesaretlendirmiş görünüyor. Öte yandan KKM'lerin topluca dövize geçişi hala bir risk olarak görülüyor." ifadelerini kullandı.

KKM'nin ekonomi yönetimi için pranga gibi olduğunu söyleyen Kara, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Bana göre TCMB'nin geçen toplantıda faizi artırması ve sonra KKM'den çıkışı hızlandırıp, dövizi kademeli olarak serbest bırakması sistemi rahatlatırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN