Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Muhsin Şentürk seçildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Muhsin Şentürk seçildi

Yargıtay'da 35 tur süren başkanlık seçimi sürecinde adaylıktan çekilen 3. Ceza Daire Başkanı Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Yargıtay Daire Başkanı Muhsin Şentürk'ün seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

1kapak.jpg

Kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasanın 154'üncü ve 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 30 ve 32. maddeleri gereğince, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından Şentürk'ü seçtiği kaydedildi.

EN ÇOK OY ALAN ADAY SEÇİLMEDİ

13 Mayıs'ta Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan ve 8 adayın katıldığı seçim sonucunda, Yaşar Şimşek 86, Muhsin Şentürk 77, Hakan Yüksel 56, Mustafa Erol 33, Yusuf Kuzu ise 31 oy alarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı adayı olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok oy alan aday yerine ikinci sırada olan Muhsin Şentürk'ü tercih etti.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ

Yargıtay Başkanlığı için aday olan Yargıtay 3. Ceza Daire Başkanı Şentürk, adaylıktan çekilmiş ve Başsavcılık için aday olacağını duyurmuştu.

HAK İHLALİ KARARINA UYMAMIŞTI

Şentürk, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına Daire Başkanlığı sürecinde uymamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN