Yargıtay'da çifte seçim: Başkan ve başsavcılık için iki oylama

Yargıtay'da çifte seçim: Başkan ve başsavcılık için iki oylama

Bugün, Yargıtay'da çift başkanlık seçimi gerçekleşiyor. 25 Mart'tan bu yana devam eden Yargıtay Birinci Başkanlığı seçimi ile birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için de seçim yapılacak.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın dört yıllık görev süresi sona erdiğinden beri devam eden seçim süreci, henüz bir sonuca ulaşmış değil. Yargıtay Büyük Genel Kurulu, yeni başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidiyor.

Seçimlerde, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın yanı sıra 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk yarıştılar. Ancak, şu ana kadar hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı, dolayısıyla yeni başkanın kim olacağı belirsizliğini koruyor.

BEKİR ŞAHİN'İN YERİNE DE YENİ İSİM

Öte yandan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görev süresi önümüzdeki ay dolacak olan Bekir Şahin'in yerine de yeni bir ismin belirlenmesi için süreç başlıyor. Ancak, adaylık süreci biraz sürprizle başladı. Yargıtay Başkanlığı için aday olan Muhsin Şentürk, birinci başkanlık adaylığından çekildiğini açıkladı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için aday olduğunu duyurdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nun kendi üyeleri arasından gösterdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor. İlk oylamada en çok oy alan beş üye aday gösterilirken, eksik adaylar diğer oylamalarla tamamlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan beş adaydan birini seçmek ise kendisine ait.

Yeni seçilecek başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa dört yıl boyunca görev yapacak. Ancak, bu süreçte belirsizlik devam ediyor ve Yargıtay, yeni başkan ve başsavcı ile yoluna devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN