İçmeden önce bir kez daha düşünün: Elektronik sigara beyin gelişimini engelliyor

İçmeden önce bir kez daha düşünün: Elektronik sigara beyin gelişimini engelliyor

Elektronik sigaralarda bulunan uranyum, kurşun ve kadmiyum gibi zehirli metallerin gençlerin beyin gelişimlerine zarar verdiği ortaya çıktı.

Yeni bir çalışma sonucunda uzmanlar, elektronik sigaranın yüksek seviyedeki toksik kimyasallar nedeniyle gençlerin beyinlerinin ve diğer organlarının büyümesini engelleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca çocukların bilişsel ve davranışsal gelişimlerini sınırlayarak okul başarılarına da zarar verdiği ortaya çıktı.

Tatlı aromalı elektronik sigaraların, nükleer enerji ve bomba üretiminde kullanılan radyoaktif kimyasal uranyumun en yüksek seviyelerine sahip olduğu belirtildi.

T24'te yer alan habere göre, Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi'nden araştırmacılar, yaşları 13 ila 17 arasındaki sık sigara tüketen gençlerin idrarındaki uranyum seviyelerinin, ara sıra sigara içenlere göre iki kat daha yüksek olduğunu açıkladı.

Tobacco Control dergisinde yayınlanan çalışmanın yazarı Dr. Hongying Daisy Dai, "Erken yaşta elektronik sigara içmek, metallere maruz kalma riskini artırabilir, potansiyel olarak beyin ve organ gelişimine zarar verebilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN