Son günlerde artış göstermeye başladı! Mevsimin en sancılı günleri: Uzman isim ‘en yoğun saatler’ diyerek uyardı

Son günlerde artış göstermeye başladı! Mevsimin en sancılı günleri: Uzman isim ‘en yoğun saatler’ diyerek uyardı

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle beraber o hastalıkta da artışlar görülmeye başlandı. Mevsimin en sancılı günlerini yaşayan kişiler bu durumdan şikayetçi iken uzman isim “en yoğun saatler” diyerek uyardı. İşte detaylar…

Mevsimin de etkisi ile çöl tozları ve polenlerde artış görülmeye başladı. Bu durum alerjisi olan bireyleri yakından etkilerken uzmanlar özellikle açık alanlarda gezintiye çıkan kişileri uyardı. Mevsimsel alerjik ya da halk arasında bilinen adı ile saman nezlesi, özellikle bahar aylarında polen miktarının artmasıyla ortaya çıkıyor insanların günlük hayatlarını etkiliyor. Hastalık vücutta kaşıntı, kızarıklık, kimi zaman şişme, sık sık ve arka arkaya hapşırma ile gözlerde kaşıntı gibi şikayetler ile kendini gösteriyor. Peki bu alerjilerin karşısında ne yapılmalı?

yeni-proje-1-004.jpg

ALERJİSİ OLANLAR DİKKAT!

Ülke genelinde çöl tozlarının hakim olduğunu ve yağmurlarla birlikte polenlerde artış yaşandığı için alerji reaksiyonların arttığı hakkında bilgi veren Uzman Aile Hekimi Dr. Saadet Gök, "Özellikle bahar aylarında polenlerin artması ile birlikte kişilerde semptomların alevlendiğini görebiliyoruz. Burun akıntısı, burun kaşıntısı, gözlerde kızarıklık, ağrı, batma ve kaşınma gibi kişinin yaşam kalitesini azaltacak düzeyde etkilerini gözlemleye biliyoruz. Çöl tozlarının hakim olduğu bu dönemde açık alanlara pek çıkmadan kapı ve pencereleri kapatarak, filtreleri düzenli şekilde temizleyerek şikayetlerimizi biraz azalmasını sağlaya biliriz. Dışarıya çıkmamız gerekiyorsa mutlaka maske takmamız gerekmektedir’’ dedi.

yeni-proje-2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN