Ankara'da ekmeğe zam sonrası tepki! 200 gram ekmek 10 TL oldu "Emekliler ekmek de alamayacak"

Ankara'da ekmeğe zam sonrası tepki! 200 gram ekmek 10 TL oldu "Emekliler ekmek de alamayacak"

Ankara’da ekmeğe yapılan yüzde 25’lik zam sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Gelen zamla birlikte 200 gram ekmek 10 TL oldu. En düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğu ortamda vatandaşın ekmek bile alamayacak duruma gelmesi ise dikkat çekti…

Ankara’da 200 gram ekmeğe yüzde 25 zam yapılması vatandaşın tepkisine neden oldu. Emekli bir vatandaş duruma "10 lira ekmek ne demek? Zaten emeklinin aylığı 10-15 bin lira. Onlar nasıl geçinsin? Ekmek almaya yetmez. Bu nasıl bir vicdansızlık" sözleriyle tepki gösterdi.

Ankara’da 8 lira olan ekmek, bugün geçerli olan zamla birlikte 10 liraya çıktı. ANKA Haber Ajansı’na içlerini döken vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

“MİLLETİN ARTIK DUR DEMESİ LAZIM”

Mehmet Köse zamla ilgili, "Her şeye zam geliyor, yeter, bıktık artık. Eve götürecek ekmekleri yok insanların. Durum gittikçe zorlaşıyor. Milletin artık 'dur' demesi lazım. İnsanlar eve ekmek mi götürsün, kira mı ödesin" derken, emekli bir vatandaş ise "Ekmeğe zam gelmesi demek, benim gözümde çok büyük şey. 10 lira ekmek ne demek? Zaten emeklinin aylığı 10-15 bin lira. Onlar nasıl geçinsin? Ekmek almaya yetmez. Bu nasıl bir vicdansızlık" sözlerini kullandı.

ankarada-ekmek-fiyatlari-artti.jpg

“HERKES KENDİ BAŞINA BİR DEVLET OLMUŞ”

Başka bir yurttaş, "Hiçbir şey düşünemiyoruz, artık alıştık. İki kişiyiz ama ne alabilirsin emekli maaşıyla. Ekmek de 10 lira oldu, sen düşün artık" sözleriyle tepki gösterirken, Faruk Özdemir isimli vatandaş ise ekonominin başında kimsenin olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Ekmeğin 10 lira olması normal çünkü ekonominin başında hiç kimse yok. Kısacası kimse müdahale etmiyor. 10 da olur 20 de. Herkes kendi kafasına göre zam yapıyor. Dur diyen yok, denetleyen yok. Herkes diyor ki; alışı bu, satışı bu. Herkes kendi başına bir devlet olmuş."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN